Eğitim - Kariyer 4 İle Bölünebilme Kuralı Nedir? 4 İle Kalansız Tam Bölünebilen Sayılar...

4 İle Bölünebilme Kuralı Nedir? 4 İle Kalansız Tam Bölünebilen Sayılar...

Paylaş
4 İle Bölünebilme Kuralı Nedir? 4 İle Kalansız Tam Bölünebilen Sayılar...

Bölme ve bölünebilme kuralları işlem yaparken birçok kolaylık sağlamaktadır. 4 ile bölünebilme kuralı da oldukça kolay olan kurallar arasında yer almaktadır. 4 ile bölünebilme kuralına göre bir doğal sayının son iki basamağına bakılması gerekmektedir. İşte, 4 ile bölünebilme kuralı hakkında merak edilen tüm detaylar.

4 ile bölünebilme kuralına göre doğal sayının ilk olarak son iki basamağının incelenmesi gerekmektedir. Bir doğal sayının son iki basamağında 00 ya da 4 ün katı olması halinde sayının 4 ile tam bölüneceği anlamına gelmektedir. Sayının son iki basamağında yer alan sayının 4 e bölünmesinin ardından ise kalan kaç olursa ilk sayının 4 e bölümünden kalan sayı da aynı olacaktır.

Haberin Devamı

4 İle Bölünebilme Kuralı Nedir?

Bir doğal sayının bir diğer sayıya tam olarak bölünebildiğini anlamak için uygulanabilecek olan pratik yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak sayının hepsini bölmek yerine sadece son iki basamağını incelemek kolaylık sağlayacaktır.

4 ile bölünebilme kuralına göre bir sayının 4 e tam olarak bölünebilmesi için sayının son iki basamağının 00 ya da 4 ün katı olması gerekmektedir. Bu durumda herhangi bir işlem yapmadan sayının tam bölünebildiğini söylemek mümkün olacaktır.

Bir sayının 4 ile bölümünden kalanını bulmak için ise tüm sayıyı 4 e bölmek yerine daha pratik bir yöntem tercih edebilirsiniz. Doğal sayının sadece son iki basamağını 4 e böldüğünüz de kalan kaç olur ise ilk sayının 4 e bölümünden elde edeceğiniz kalan da aynı sayı olacaktır.

Haberin Devamı

4 İle Kalansız Tam Bölünebilen Sayılar

Bir sayının 4 ile kalansız yani tam olarak bölünebilmesi için bakılması gereken iki nokta vardır. Doğal sayının son iki basamağının 00 olması halinde ve son iki basamağının 4 ün katı olması halinde 4 ile tam bölünebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

3544

960

736000

99999948

1834292

10516

53772

Ve daha birçok sayının 4 e tam olarak bölünmesi mümkün olabilmektedir. 4 ile kalansız bölünme ve tam bölünebilme aynı anlamlara gelmektedir. Sadece son iki basamağına bakarak sayının 4 ile tam bölünüp bölünmediğini anlamak mümkün olmaktadır.