Eğitim - Kariyer 3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 3. Sınıf Matematik Konuları

3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 3. Sınıf Matematik Konuları

Paylaş
3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 3. Sınıf Matematik Konuları

3. sınıf matematik konuları öğrencilerin yepyeni kuralları öğrenmesine fırsat veren bir Müfredata sahiptir. Özellikle doğal sayılar ve aynı zamanda geometriye giriş gibi konular önemli bir temel oluşturur. 3. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 3. sınıf matematik konuları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Hem sayılar hem de geometri üzerinden bilgiler doğrultusunda 3 sınıf matematik konuları müfredat kapsamında ele alınır. Diğer yandan uzunluk ölçmek ve bu gibi farklı konularda yine öğrencilere öğretilir. Özellikle de gelecek için doğal sayılar konusunda toplama, çıkarma ve çarpma ile bölme gibi konular üzerinden bir temel oluşturulur. Böylece bu temel sayesinde öğrenciler farklı matematik problemlerine çok daha kolay şekilde yapma imkanı elde eder.

Haberin Devamı

3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Öğrencilerin uzunluk hesaplama işlemleri yapmak ve doğal sayılar ile farklı işlemleri gerçekleştirme noktasında 3. sınıf matematik konuları öne çıkar. Yani bu dönem içerisinde öğrenciler problemleri çözerken işlemleri nasıl yapacağına dair bilgiler alır. Aynı zamanda geometri kapsamında kenar hesaplaması ya da alan ve çevre hesaplaması gibi konular yine bu konuda yer alır.

- Doğal sayılar

- Doğal sayılar üzerinden toplama, çıkarma ve çarpma ile bölme işlemleri

- Veri işleme

- Kesirler

- Zaman ölçme

- Geometrik cisimler ve şekiller üzerinden çalışmalar

- Uzunluk, çevre ve alan ölçme işlemleri

Bu şekilde yukarıda olduğu gibi ana başlık doğrultusunda 3. sınıf matematik konuları öne çıkmaktadır. Öğrenciler bu dönemi almış oldukları müfredat doğrultusunda matematik üzerinden güçlü bir temel oluştururlar.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 3. Sınıf Matematik Konuları

Her iki dönem kapsamında öğrenciler 3. sınıf matematik konuları doğrultusunda doğal sayılar ile geometri üzerinden öğretim görmektedir. Böylece hem problemler üzerinden çözüm eşliğinde işlemler yapmak hem de geometri kapsamında kenar ve ölçüm gibi konular doğrultusunda bilgi elde edilir.

1. dönem 3. sınıf matematik konuları; Bu dönem içerisinde öğrenciler özellikle doğal sayılar ağırlıklı müfredat görür. Böylece bu müfredat içerisinde doğal sayılardan toplama ve çıkarma ile çarpma ve bölme işlemlerini görmektedir. Bununla beraber kesirlerde zaman ölçme konusunda da yine öğretim görülür. Öğrencileri almış oldukları bu eğitim dahilinde doğal sayıları öğrenirken, aynı zamanda doğal sayılar üzerinden işlemleri nasıl yapılacağına dair bilgi elde eder.2. dönem 3. sınıf matematik konuları; Öğrenciler bu dönem içerisinde öncelikle doğal sayılara devam eder. Çünkü farklı işlemleri yapma konusunda öğrencilerin durumu iyice kavraması büyük önem taşımaktadır. Hemen arkasından öğrenciler ek olarak geometri ve şekiller üzerinden bilgiler öğrenmektedir.

Bu şekiller kapsamında kenar hesaplama, alan ve çevre hesaplama gibi konular ön plana çıkar. Öğrenciler bu konular doğrultusunda gerekli bilgileri alarak tüm hesaplamaları farklı işlemler doğrultusunda daha kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen iki farklı dönem doğrultusunda öğrenciler özellikle doğal sayılar ile birlikte geometri üzerinden bir giriş gerçekleştirir. Bu doğrultuda almış oldukları temel bilgiler eşliğinde farklı problemlerde kolaylıkla işlem yapma şansı elde ederler.

Aynı zamanda temel olarak öğretilen bu bilgiler gelecekte birçok farklı sınavda öğrencilerin karşısına çıkacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında özel müfredat eşliğinde keyifli bir öğretim bu dönem içerisinde öğrencileri.