Eğitim - Kariyer 4. Sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf konuları

4. Sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf konuları

Paylaş
4. Sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf konuları

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında öne çıkan müfredat doğrultusunda 4. sınıf konuları 6 dersten oluşmaktadır. 6 ders içerisinde bir sezon boyunca birçok farklı konu ön plana çıkıyor. 4. sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf konuları hakkında merak edilenleri derledik.

Bütün farklı dersler üzerinden 4. sınıf konuları öğrencilere yoğun bir müfredat sunmaktadır. Bu bağlamda Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Din Kültürü, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri yer almaktadır. Bu dersler ise kendi içerisinde geniş bir yelpazeye yayılmak suretiyle farklı konular sunuyor.

Haberin Devamı

4. SINIF KONULARI NELERDİR?

Derse bağlı olarak konular 4. sınıf kapsamında birçok değişik ders üzerinden geniş bir yelpazede sunulmaktadır. Özellikle bu konuda her bir ders değişik konu sağladığı için yüzlerce konudan bahsetmek mümkün. Bu bağlamda özellikle öne çıkan bazı konular derse göre ele alınabilir.

- Türkçe üzerinden heceler ve sözcükler
- Matematik üzerinden doğal sayılar ve geometri
- Fen bilimleri dünya ve madde
- Sosyal bilgiler birey ve toplum ile kültür ve miras gibi konular
- İngilizce sınıf kuralları ve Milletler
- Din kültürü üzerinden Din ve ahlak hakkında bilgiler

Bu şekilde daha birçok farklı başlık eşliğinde yüzlerce konu yeni sezon itibariyle öne çıkmaktadır. Özellikle de her bir konu öğrencilerin bir sonraki sınıfa hazırlanmaları noktasında güçlü bir temel oluşturmaktadır. Ayrıca farklı sınavlarda soruları kolay şekilde yapabileceklerine dair iyi bir bilgi verilir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 4. SINIF KONULARI

Her iki dönem kapsamında Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Fen Bilimleri gibi bütün farklı dersler kapsamında konular verilmektedir. Öğrenciler ilk dönem ve 2 dönem olmak suretiyle değişik yapılar altında konuları ele alarak değerlendirir. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki müfredat öğrencideki sonraki sınıflara etkili şekilde hazırlanmaktadır.

1. Dönem 4. sınıf konuları; 1. dönem itibariyle daha çok öğrenciler hafif konuları ele almak suretiyle müfredat dahilinde öğrenir. Bu kapsamda her ders üzerinden farklı konular öğrencilere önemli bir temel oluşturmaktadır. Bunlar içerisinde heceleme ve sözcükler, doğal sayılar, madde ve toplum ile birey gibi daha birçok konu yer almaktadır. Diğer yandan milletler, toplum eşliğinde İngilizcede bilgiler verilmektedir. Tabii din hakkında bilgiler ve ahlak üzerinden derslerde yine din kültürü ile sağlanır.

2. Dönem 4. sınıf konuları; 2. dönem ise daha ağırlıklı olarak detaylı konulara giriş yapılır. Örneğin Matematikte Geometri üzerinden uzunluklar, şekiller ve ölçüler değerlendirilir. Aynı zamanda Türkçe kapsamında Edebiyat ve Dil Bilgisi gibi konular yer alır. Aynı şekilde Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ya da Din üzerinden de müfredat kapsamındaki konular değerlendirilmektedir.

Özellikle söz konusu ilkokul olduğu zaman 4. sınıfın oldukça önemli yer taşıdığını ifade etmek mümkündür. Çocuklar ortaokula geçiş öncesi gerekli olan temeli farklı dersler üzerinden oluşturur. Müfredat kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din ve İngilizce bu yeni yıl itibariyle yer almaktadır.

Hem güçlü bir temel oluşturmak hem de birçok farklı sınavda doğru cevapları bulabilmek için bu dönem dersleri oldukça önemlidir. Her iki dönem dahilinde bazı konular aynı olması ile birlikte bazı konular farklı şekilde öğrenciler için sunulur.

Haberin Devamı