Eğitim - Kariyer 6. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 6. sınıf İngilizce konuları

6. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 6. sınıf İngilizce konuları

Paylaş
6. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 6. sınıf İngilizce konuları

İngilizce, önemli bir derstir ve dersler İngilizce öğretmenleri tarafından verilir. Öğrenciler ilkokul ikinci sınıftan itibaren İngilizce dersi görürler. Bu nedenle de 6. sınıfta görülen İngilizce dersinde hangi konuların işleneceğini merak ederler. 6. sınıf İngilizce ilk dönem ve ikinci dönem konularını sizler için ayrıntıları ile derledik.

1. sınıfın ilk döneminde öğrencilere Simple present tense, Yummy breakfast, Downtown ve Weather and emotions üniteleri öğretilir. 6. sınıfın ikinci döneminde ise Occupations, Holidays, Bookworms ve Democracy üniteleri gösterilir

Haberin Devamı

1. SINIF İNGİLİZCE KONULARI NELERDİR?

İngilizce dersi günümüzde oldukça önemli bir ders haline gelmiştir. Milli Eğitim bakanlığının yapmış olduğu son güncellemelere göre ilkokul 2. sınıftan itibaren İngilizce dersi öğrencilere verilir. İngilizce, ulusal bir dil olmasından dolayı önemlidir ve mutlaka ikinci bir dil olarak bilinmesi gerekir.

1. sınıf İngilizcesi 6. sınıfa geçen öğrenciler tarafından merak edilir. Bütün sene İngilizcenin hangi konularını göreceklerini araştırırlar ve buna göre bir alt yapı hazırlarlar. 6. sınıfın ilk dönemde yaşam, saat söyleme, tarih söyleme, yemekler ve içecekler ile ilgili konuşma öğrenilir. İlk dönemde ayrıca sevilen ve sevilmeyen şeyler ile ilgili konuşma da öğrencilere öğretilir.

Haberin Devamı

1. sınıfın 2. dönemine geçildiğinde ders daha kapsamlı olur ve ilk döneme göre daha fazla konu öğrenilir. İngilizce dersinde ikinci dönem meslekler, tarih okuma, sıra sayılarını okuma ve to be fiilini geçmiş zamanda kullanma öğrenilir.

Bunlara ek olarak tatiller, geçmiş zaman, nesneler ve insanlar hakkında konuşma, gezegenler ve demokrasi konuları işlenir. Öğrencilerin derste başarılı olmaları ve sınavlarda geçer not almaları için iki dönemde de dersi dinlemeleri ve sınava çalışmaları gerekir.

1.VE 2. DÖNEM 6. SINIF İNGİLİZCE KONULARI

1. sınıfa giden öğrencilere İngilizce dersinde ilk dönem şu konular gösterilir:

1. Ünite Life (Yaşam): Simple Present Tense (Geniş zaman), Words about daily activities (Günlük aktiviteler ile ilgili kelimeler), Telling the time (Saat söyleme), Reading dates (Tarih söyleme)

2. Ünite Yummy Breakfast (Lezzetli kahvaltı): Food and drinks (Yiyecekler ve içecekler), Talking about likes and dislikes (Sevilen ve sevilmeyen şeyler hakkında konuşma).

 1. Ünite Downtown (Şehir merkezi): Present continuous tense (Şimdiki zaman), Comparatives (Karşılaştırma ile ilgili cümleler).

1. Ünite Weather and emotions (Hava durumu ve duygular): Weather (Havanın durumu), Emotions (Duygular ile ilgili).

1. Ünite At the fair (Panayırda): Stating personal opinions (Kişisel olarak düşüncelerin ifade edilmesi).

Haberin Devamı

1. sınıf öğrencileri için müfredatın ikinci döneminde şu üniteler vardır:

1. Ünite Occupations (Meslekler): Occupations (Meslek isimleri), Reading date (Tarih okuma), Ordinal numbers (Sıra sayılarını okuma), Past form of to be (was and were) (To be yardımcı fiili geçmiş zaman içinde kullanma).

1. Ünite Holidays (Tatiller): Simple past tense (Geçmiş olan zaman).

1. Ünite Bookworms (Kitap kurdu): Talking about locations of things and people (Nesne ve insanların yerleri hakkında konuşma).

1. ünite Saving the planet (Gezegenleri koruma): Making simple suggestions with should (Should kullanarak öneride bulunma).

1. Ünite Democracy (Demokrasi): Making simple suggestions with should (Should kullanarak önerilerde bulunmak).