Eğitim - Kariyer 9. sınıf edebiyat konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 9. sınıf edebiyat konuları

9. sınıf edebiyat konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 9. sınıf edebiyat konuları

Paylaş
9. sınıf edebiyat konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 9. sınıf edebiyat konuları

9. sınıf edebiyat konuları aynı zamanda liseye giriş konuları olarak da öne çıkar. O yüzden edebiyat hakkında detaylı bilgiler verirken aynı zamanda öykü ve şiir gibi birçok konuya değinir. Elbette edatlar, bağlaçlar ve cümlenin öğeleri gibi farklı konuları da giriş yapılır. 9. sınıf edebiyat konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 9. sınıf edebiyat konularını detayları ile derledik.

Edebiyat konularına detaylı giriş 9. sınıf üzerinden müfredat kapsamında ele alınır. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı dahilinde edebiyata giriş, cümlenin öğeleri, edat ve bağlaç ile tiyatro ve benzeri gibi konular da bu dönemde yer almaktadır. Böylece öğrenciler sadece dil bilgisi değil aynı zamanda roman, hikaye veya şiir hakkında bilgilere erişmektedir.

Haberin Devamı

9. SINIF EDEBİYAT KONULARI NELERDİR?

Edebiyata giriş üzerinden yapılan başlangıç ile birlikte 9 sınıf edebiyat konuları, aynı zamanda roman, şiir ve benzeri gibi birçok konuya giriş ile devam eder. Aynı zamanda biyografi, masal ya da tiyatro gibi konular ön plana çıkar. Öğrenciler böylece edebi açıdan nasıl ve ne tür yazım yapılabileceğine dair de bilgiler elde eder.

  • Edebiyat giriş
  • Hikaye, öykü
  • Şiir
  • Tiyatro
  • Masal, fabl
  • Roman
  • Biyografi, otobiyografi
  • Mektup, e-posta
  • Günlük, blog

Genel çerçevede görüldüğü gibi öğrenciler özellikle yazım üzerine bilgi almaktadır. Böylece bir roman ya da şiir ve benzeri gibi konulara değinilmek istendiğinde, bunların yazı stili ve şekli hakkında bilgiler sağlanır. Aynı zamanda bu durum liseye giriş olduğu için genel çerçevede bu ve benzeri konular değerlendirilmektedir.

1. VE 2. DÖNEM 9. SINI EDEBİYAT KONULARI

Lise başlangıcı olarak her iki dönem dahilinde öğrenciler edebiyat konusundaki genel bilgileri bu dönemlerde öğrenir. Tabii bu genel konular kendi içerisinde geniş bir yelpazeye yayılır. Böylece dil bilgisi ve cümlenin öğeleri ile birlikte bu gibi birçok farklı konu ya da değinme şansı elde edilmektedir. Bu durum her iki dönem kapsamında sırasıyla ve aşamalı olarak ele alınır.

Haberin Devamı

1. dönem 9 sınıf edebiyat konuları; Öncelikle bu dönem içerisinde giriş yapılarak edebiyat hakkında bilgiler öğrencilere sunulur. Edebiyatın ne olduğu ve ne tür konuların işlenmesi gerektiğine dair bilgiler yer alır. Aynı zamanda dil ve iletişim gibi farklı konularda ön plana çıkmaktadır. Bu dönemde hikaye, öykü ve masal yazılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler sağlanır. Tabii bu müfredatın içerisinde aynı zamanda ilk dönem roman da bulunur.

2. dönem 9. sınıf edebiyat konuları; Söz konusu 9. sınıf edebiyat konularında 2. dönem olduğunda tiyatro bu dönemde yer alır. Aynı zamanda otobiyografi, mektup ve günlük ana başlık olarak ön plana çıkar. Bu ana başlıklar aynı zamanda kendi içerisinde geniş yelpazede yazım türleri ve kuralları hakkında bilgileri vermektedir. Böylece bu tür yazılımların nasıl ve ne şekilde yapılacağına dair gerekli kuralları öğrenme şansı elde edilir.

Haberin Devamı

Gelecekte öğrencilerin şiir veya roman gibi farklı mesleklere yönelmeleri doğrultusunda, bu konuda 9. sınıf bir temel oluşturmaktadır. Aynı zamanda yine hakkında denemeler yapılmak istendiğinde öğrenciler bunu kurallara uygun şekilde sağlayabilir. Diğer yandan pek çok farklı sınav karşısında yine bu konular çıkar.