Eğitim - Kariyer ALES 2 sonuç sorgulama sayfası! 2022 ALES sonuçları açıklandı mı? ALES/2 ÖSYM cevap kağıtları görüntüleme

ALES 2 sonuç sorgulama sayfası! 2022 ALES sonuçları açıklandı mı? ALES/2 ÖSYM cevap kağıtları görüntüleme

Paylaş
ALES 2 sonuç sorgulama sayfası! 2022 ALES  sonuçları açıklandı mı? ALES/2 ÖSYM cevap kağıtları görüntüleme

ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarları ile ilgili aramalar 21 Ağustos’ta 2022 ALES/2 sınavına katılan adaylar tarafında yapılmaya devam ediyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) soru kitapçığı ve cevap anahtarları ile adaylar hangi sorulara hangi cevapları verdiklerini görebilecek ve sınav puanına dair fikir elde etmiş olacak. İşte ALES/2 ÖSYM cevap kağıtları görüntüleme sayfası ve ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına ilişkin detaylar…

ALES sonuçları ile ilgili binlerce adayın beklediği haber ÖSYM’den geldi. Üniversitelerde yüksek lisans, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutman olmanın yolunu açan ALES sınavına 21 Ağustos’ta katılan adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin ALES 2 sonuç sorgulama sayfası üzerinden görebilecek. 

Haberin Devamı

2022 ALES/2 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

21 Ağustos'ta düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) sonuçları, 2 Eylül 2022 tarihinde açıklandı

ALES/2 SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN 

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYINLANDI MI?

ÖSYM’nin resmi sitesinde yapılan duyuruya göre 21 Ağustos 2022’de gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ile soruların doğru cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 02 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

ALES/2 SORU KİTAPÇIKLARI EV CEVAP ANAHTARINA NASIL BAKILIR?

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecekler.

Haberin Devamı

Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

ALES/2 ÖSYM CEVAP KAĞITLARI GÖRÜNTÜLEME SAYFASI İÇİN TIKLAYIN