Eğitim - Kariyer AÖL sınavları online mı yüz yüze mi? 2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu mu?

AÖL sınavları online mı yüz yüze mi? 2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu mu?

Paylaş
AÖL sınavları online mı yüz yüze mi? 2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu mu?

AÖL sınavları ile ilgili ayrıntılar, lise eğitimine herhangi bir sebepten dolayı Açık Lise’de devam eden öğrenciler tarafından merak ediliyor. AÖL kayıtları ve kayıt yenileme 7 Ekim tarihinde son bulmuştu. Şimdi öğrenciler 2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihlerini beklerken ‘AÖL sınavları online mı yüz yüze mi?’ sorusunun yanıtını arıyor…

AÖL sınavları geçtiğimiz dönemlerde pandemi nedeniyle birçok kez online olarak yapılmıştı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminin kayıt yenileme işlemleri ekim ayı itibariyle sona ererken ders seçiminde bulunan öğrenciler Açık Lise sınavlarına hazırlanmaya başladı. Bu sırada da ‘AÖL sınavları online mı yüz yüze mi?’ ‘2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu mu?’ araştırmaları yoğunlaştı…

Haberin Devamı

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI YÜZ YÜZE Mİ?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL 2022-2023) 1. Dönem sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan tabloya göre online olarak yapılacak.

2022 Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri belli oldu mu?

MEB tarafından yapılan paylaşıma göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı Aralık 2022'de yapılacak. Ancak şu an için net bir tarih bilgisi bulunmuyor.  

AÖL ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise sınav değerlendirme işlemlerinde yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemiyor. Adayların sınav ekranında doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi. 20 soru üzerinden en az 9 soruya doğru yanıt veren Açık Öğretim Lisesi öğrencisi dersi başarıyla tamamlamış sayılacak. Bakanlık 2021-2022 eğitim öğretim yılında ders geçme notunu 45 olarak belirledi.

Haberin Devamı

Not-1: Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.

Not-2: İlgili Makam Oluru Gereği: Online Sınavla ilgili olarak, "İnternet erişimi olmayan öğrenciler İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.

Engelli öğrenciler ise kendi durumları ile ilgili İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.