Eğitim - Kariyer Çağdaş tasarım akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Çağdaş tasarım akımı eserleri nelerdir?

Çağdaş tasarım akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Çağdaş tasarım akımı eserleri nelerdir?

Paylaş

Çağdaş tasarım akımı, pek çok konuyu içerisinde barındıran akım çeşitlerinden biridir. Modern sanatın yanı sıra daha çok toplumla ilgilenen ve toplumu ilgilendiren konu başlıkları üzerinde çalışmaktadır. 1960 yılından itibaren pek çok sanatçı bu sanat akımını benimseyerek çalışmalarını da bu akıma uyarlamıştır.

Haberin Devamı

İnsan ilişkileri ve teknoloji alanında en sık rastlanan örnekler de çağdaş tasarım akımı içerisinde yer almaktadır. Oldukça zor bir sanata akımıdır. Gerçekçilik konu başlıkları üzerinde hem toplumu hem de çevreyi ilgilendiren birbirinden farklı konuyu içerisinde barındırmaktadır.

 ÇAĞDAŞ TASARIM AKIMI NEDİR?

Çağdaş tasarım akımı birbirinden farklı konuyu barındıran ve sistematik olarak güncel konu başlıkları üzerinde duran akımlardan biridir. Çevre ve toplum bu sanat akımının en önemli konu başlıklarıdır. Aynı zamanda feminizm, küreselleşme, teknoloji ve insan ilişkileri de bu akım içerisinde kullanılan konulardır.

1960 yılında ortaya çıkan çağdaş tasarım akımı ile beraber insanlar daha bilinçli hareket etmeye başlamaktadır. Özellikle sanat içerisinde bu örnekleri görmek insanlara daha gerçekçi ürünler sunmaktadır. Her bir konu insanı ve çevreyi ilgilendiren konu başlıkları şeklinde kullanılır.

Haberin Devamı

 ÇAĞDAŞ TASARIM AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

Çağdaş tasarım akımı temsilcileri pek çok konuya da değinmektedir. Bunlar genel olarak Ekspresyonizm (Dışavurumculuk), Fovizm (Yırtıcılık), Empresyonizm, Kübizm, Fütürizm (Gelecekçilik), Dadaizm, Sürrealizm (Gerçeküstücülük) olarak bilinmektedir.

Aynı şekilde Soyut Resim ve Soyut Dışavurumculuk da çağdaş tasarım akımı temsilcilerinin benimsediği alanlardır. Bu sanat akımının temsilcileri ise; Salvador Dali, Marcel Duchamp, Pablo Picasso ve Claude Monet olarak bilinmektedir. Her bir temsilci kendi alanında yeni sanat ürünleri ortaya çıkarmaktadır.

 ÇAĞDAŞ TASARIM AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

Çağdaş tasarım akımı eserleri insanlara hikayeyi en doğru anlatan konu başlıklarından oluşmaktadır. Aynı şekilde hazırlanan sanat eserlerinin her biri bambaşka mesajlar içermektedir. Çağdaş tasarım akımı eserleri başlıca; Pierre - Auguste Renoir - The Bay of Algiers ve Edvard Munch - The Day After olarak bilinmektedir.

Aynı zamanda Henri Matisse - The Red Room ile Pablo Picasso - Girl With Mandolin birden fazla mesaj içeren sanat eserlerinden biridir. Giacomo Balla- Speeding Car başta olmak üzere, Marcel Duchamp - Mona Lisa With Moustache ve Salvador Dali - Mirage çağdaş tasarım akımının en iyi örneklerini oluşturmaktadır. Wassily Kandinsky - Composition ve Jackson Pollock - Convergence mesajı karşı tarafa ileten eserlerdir.

Haberin Devamı