Eğitim - Kariyer E okul lise boş kontenjanları 2022! Liselerin yüzdelik dilimleri, taban puanları ve boş kontenjanları açıklandı!

E okul lise boş kontenjanları 2022! Liselerin yüzdelik dilimleri, taban puanları ve boş kontenjanları açıklandı!

Paylaş
E okul lise boş kontenjanları 2022! Liselerin yüzdelik dilimleri, taban puanları ve boş kontenjanları açıklandı!

Liselerin yüzdelik dilimleri, taban puanları ve boş kontenjanları açıklandı. Merkezi yerleştirmede herhangi bir liseye yerleşemeyen pek çok öğrenci ek tercih tarihleri içerisinde yeniden tercihte bulunacak. Bunun için ise boş kontenjanlar ve e okul üzerinden açıklandı. İşte 2022 e okul lise boş kontenjanları sayfası ve liselerin yüzdelik dilimleri…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada 2. ek tercih döneminin başladığını duyurdu. Buna göre öğrenciler liselerin yüzdelik dilimleri, lise taban puanları ve boş kontenjanları e okul üzerinden görerek tercihte bulunabilecek. İşte 2022 liselerin yüzdelik dilimleri, taban puanları ve boş kontenjanlarının yer aldığı e okul sayfası ve diğer ayrıntılar…

Haberin Devamı

LİSE TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

5-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılan lise tercihlerinin sonuçları 25 Temmuz 2022 Pazartesi sabahı saat 08.30 itibariyle http://sonuc.meb.gov.tr/ üzerinden açıklandı. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgileri ile LGS lise yerleştirme sonuçlarını öğrenebildi.

İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrenciler için ise ikinci ek tercih süreci 25 Temmuz itibariyle başladı. Öğrenciler 29 Temmuz tarihine kadar ikinci ek tercihlerini yapabilecek.

Bu kapsamda liselerin boş kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve taban puanları da e okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler ikinci ek tercihlerini e okulda yayınlanan bilgiler ışığında yapabilecekler.

Haberin Devamı

2022 E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSE NAKİL VE TERCİH TAKVİMİ

LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 25-29 Temmuz arası yapılacak. Sonuçları ise 1 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.

Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak.