Eğitim - Kariyer İŞKUR TYP başvuru tarihleri 2022! MEB temizlik işçisi alımı başvuruları ne zaman? Başvurular nereden yapılacak, şartları neler?

İŞKUR TYP başvuru tarihleri 2022! MEB temizlik işçisi alımı başvuruları ne zaman? Başvurular nereden yapılacak, şartları neler?

Paylaş
İŞKUR TYP başvuru tarihleri 2022! MEB temizlik işçisi alımı başvuruları ne zaman? Başvurular nereden yapılacak, şartları neler?

İŞKUR TYP kapsamında yapılacak MEB temizlik işçi alımı için başvuru tarihleri ve şartları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB bünyesinde alınacak 60 bin temizlik işçisinin okullar açıldığında görev başında olacağını açıklamıştı. Okulların açılmasına sayılı günler kala başvurulara ilişkin detaylar gündemden düşmüyor. Peki MEB temizlik işçisi alımı başvuruları ne zaman? Başvurular nereden yapılacak, şartları neler? İşte İŞKUR TYP başvuru tarihleri hakkında elde edilen tüm bilgiler…

Toplum Yararına Program (TYP) başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak ve Bakan Özer tarafından yapılan açıklamaya göre MEB temizlik işçisi alımı sonuçlarına göre işe alınan vatandaşlar en geç 12 Eylül’de iş başı yapacak. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen MEB 60 bin temizlik işçisi alımı hakkında ikinci açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den gelmişti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

MEB TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB temizlik işçisi alımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair henüz net bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada

“Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası’nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek.” İfadelerini kulandı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda MEB temizlik işçisi alımı başvurularının en geç Eylül ayı başında başlayacağı tahmin ediliyor.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Eski hükümlü olmamak
  • Görevine yapmasını engel bir durumu bulunmamak
  • Kamusal haklarından yoksun bulunmamak
  • Erkek adaylarını askerliğini yapmış olması
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yaşlılık ve malullük aylığı almıyor olmak
  • Vardiyalı çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.

Belirtilen şartlara sahip olan adaylar için Başvurular İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İŞKUR TYP BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

İŞKUR TYP başvuruları İŞKUR’un resmi sitesi olan esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapılmaktadır.

İŞKUR TYP BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.