Eğitim - Kariyer Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ataması için kadro dağılımı belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ataması için kadro dağılımı belli oldu mu?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ataması için kadro dağılımı belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı personel alımı haberi, atama bekleyen binlerce sağlıkçıda heyecana neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verilen müjdeli habere göre Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 85 bin personel alımı yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ataması için kadro dağılımı belli oldu mu? İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bakanlığın 2022 yılı içerisinde 85 bin kadro açacağını duyurdu. Bakan Koca’nın paylaşımının ardından farklı bölümlerde eğitimini tamamlamış sağlıkçılar ‘Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?’ ‘Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ataması için kadro dağılımı belli oldu mu?’ araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin duyuru Bakan Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL ATAMASI İÇİN KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı personel alımına dair ilk açıklama Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 'Sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerimizin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosunu açtık.'' demişti.

Haberin Devamı

Bakan Koca’da bugün personel alımına dair açıklama yaparken, henüz kadro dağılımına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.