Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı 2022 başvuru şartları neler? İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı 2022 başvuru şartları neler? İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı 2022 başvuru şartları neler? İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR TYP başvurusu için araştırmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile yoğunluk kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullara 60 bin temizlik işçisi alınacağını duyurdu. İş arayışında bulunan vatandaşlar ise İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı 2022 başvuru şartları neler? araştırması yapmaya başladı…

İş arayışında olan binlerce vatandaş için müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Yapılan açıklamaya göre MEB’e bağlı okullarda istihdam edilmek üzere 60 bin temizlik işçisi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR TYP sayfasından yapılacak. Heyecanlı bekleyiş devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı 2022 başvuru şartları ve İŞKUR TYP başvurusu hakkında detaylar merak ediliyor…

Haberin Devamı

İŞKUR TYP BAŞVURUSU NE ZAMAN?

İŞKUR TYP başvurularının ne zaman olacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında MEB’e alınacak temizlik işçilerinin okulların açılmasıyla göreve başlayacaklarını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yaptığı açıklamada 

“Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası’nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek.” ifadelerini kullanıd. 

Haberin Devamı

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI 2022 BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında iş arayışında olan vatandaşlar için müjdeli haber verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Milli Eğitim Bakanlığımız tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, küçük onarım, atölye gibi bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi okulların açılmasıyla görevlerine başlayacaklar." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı temizlik işçisi alımı için henüz başvuru şartları açıklanmadı. Ancak İŞKUR başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.