Eğitim - Kariyer KPSS lisans sınav giriş belgesi nereden alınır? 2022 KPSS lisans sınav yeri sorgulama ekranı

KPSS lisans sınav giriş belgesi nereden alınır? 2022 KPSS lisans sınav yeri sorgulama ekranı

Paylaş
KPSS lisans sınav giriş belgesi nereden alınır? 2022 KPSS lisans sınav yeri sorgulama ekranı

KPSS lisans sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü yurt genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleşecek. Aylardır devam eden sınav maratonunun sonuna yaklaşılırken, ÖSYM adayların sınavda yanlarında getirecekleri belgeler konusunda açıklama yaptı. Buna göre KPSS lisans sınav giriş belgesi yanlarında olmadan sınava alınmayacaklar. Peki, KPSS lisans sınav giriş belgesi nereden alınır? İşte 2022 KPSS lisans sınav yeri sorgulama ekranı…

KPSS lisans sınav giriş belgesi, adayın sınava gireceği okul, salon numarası ve salon sıra numarasını içeriyor. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, aday sadece bu belgede yer alan okul ve salonda sınava katılı sağlayabiliyor. Bu nedenle de KPSS sınav giriş belgesi sınav için hayati önem taşıyor…

Haberin Devamı

KPSS 2022 LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

2022 KPSS lisans sınavı 31 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonara salonlara alınmayacak ve sınav 130 dakika sürecek.

KPSS LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

KPSS lisans sınav giriş belgesi ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden alınabilecek. T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar karşılarına çıkan ekranda girecekleri sınavı seçerek, sınav giriş belgelerine kolaylıkla ulaşabilecekler.

2022 KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ UNUTANLAR SINAV GİRİŞ BELGESİNİ NASIL ALACAK?

ÖSYM aday şifresini unutan adaylar ekranın sağ üst tarafından bulunan “e-devlet” girişi ile sisteme girerek sınav giriş belgesini kolaylıkla alabilecek.

KPSS’DE KAÇ SORU SORULACAK, KAÇ SAAT SÜRECEK?

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 31 Temmuz 2022, saat 10.15’te başlayacak. 120 soru bulunan sınavda adaylara 130 dakika süre verilecek.

Haberin Devamı

Eğitim Bilimleri sınavı ise 31 Temmuz 2022, saat 14.45’te başlayacak. 100 dakika süren sınavda adaylara 80 soru yöneltilecek.