Eğitim - Kariyer KYK 2. yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurtlarında kaç yerleştirme yapılacak?

KYK 2. yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurtlarında kaç yerleştirme yapılacak?

Paylaş
KYK 2. yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurtlarında kaç yerleştirme yapılacak?

KYK yurt yedek yerleştirme sonuçları üniversitelerin açılmasına kısa süre kala öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. KYK yurt sonuçları geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan duyuru ile erişime açılmıştı. Bakan Kasapoğlu yerleşemeyen öğrenci ve ailelerinin endişelenmemesini, KYK yurt yerleştirmelerinin devam edeceğini söylemişti. Peki KYK 2. yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurtlarında kaç yerleştirme yapılacak? İşte detaylar…

KYK 2. yurt yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. KYK yurt başvuru sonuçları 7 Eylül’de açıklanmış, herhangi bir yurda yerleşen öğrenciler 9 Eylül saat 25.59’da KYK yurt kayıt işlemlerini tamamlamıştı. Şimdi gözler 2022-2023 akademik yılının başlamasına sayılı günler kala KYK 2. yurt yerleştirme sonuçlarına çevrildi.

Haberin Devamı

KYK 2. YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 7 Eylül Çarşamba günü canlı yayında 2022 KYK yurt başvuru sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu ve KYK yurtlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Kasapoğlu birinci faz yerleştirmede kurum tarihinin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdiklerine dikkat çekerken, ilk yerleştirmede yüzde 80’lik rekor bir karşılama oranı da imza attıklarını duyurdu.

İlk yerleştirmelerde başvuruda bulunan öğrencilerin yüzde 80’inin bir KYK yurduna yerleştiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırıkkale, Karaman, Muğla, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat gibi şehirlerde il merkezlerinde başvuran öğrencilerin yerleştiğini belirtti. Bununla birlikte 41 ilde yerleştirmelerin tamamlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte ilk yerleştirmede herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerin ve velilerinin endişelenmemesini söyleyen Bakan Kasapoğlu KYK 2. Yurt yerleştirmelerinin de eylül ayı içerisinde açıklanacağını duyurdu.

Ancak şu an için KYK 2. yurt yerleştirmelerinin ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih bilgisi paylaşılmadı.

KYK YURTLARINDA KAÇ YERLEŞTİRME YAPILACAK?

Bakan Kasapoğlu KYK yurtlarında toplam 4 faz yerleştirme yapılacağını kaydetti.