Eğitim - Kariyer KYK borçları silindi mi? Silinen faizler ne zaman yansıyacak? E-devlet KYK borç sorgulama ekranı

KYK borçları silindi mi? Silinen faizler ne zaman yansıyacak? E-devlet KYK borç sorgulama ekranı

Paylaş
KYK borçları silindi mi? Silinen faizler ne zaman yansıyacak? E-devlet KYK borç sorgulama ekranı

KYK borçları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu KYK borç sorgulama ekranının e-devlet üzerinden aktifleştiğini kaydederken, ‘KYK borçları silindi mi? Silinen faizler ne zaman yansıyacak?’ sorular da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İşte e-devlet KYK borç sorgulama ekranı ve KYK borçlarına ilişkin son gelimeler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan binlerce kişiyi ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin müjdeyi vermiş, KYK borçlarının üzerindeki faizlerin kalkacağını bildirmişti. Meclis’in yeni yasama yılına girmesinin hemen ardından KYK borç faizlerinin silinmesi maddesinin de bulunduğu torba yasa Meclis’e sunuldu. Yapılan çalışmaların ardından torba yasa Meclisten geçti. Peki, KYK borçları silindi mi? Silinen faizler ne zaman yansıyacak?  Son durum ne? İşte e-devlet KYK borç sorgulama ekranı ve konuya ilişkin yaşanan gelişmeler…

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

KYK borç faizlerinin silindiğini açıklayan Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda "1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcu kaldırıldı." ifadesini kullandı.

KYK borç faizleri ile ilgili konuşan Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. 

Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. 

Haberin Devamı

E-DEVLET KYK BORÇ SORGULAMA EKRANI