Eğitim - Kariyer KYK burs ödemeleri ne zaman başlayacak? İlk KYK burs parası ne zaman verilecek?

KYK burs ödemeleri ne zaman başlayacak? İlk KYK burs parası ne zaman verilecek?

Paylaş
KYK burs ödemeleri ne zaman başlayacak? İlk KYK burs parası ne zaman verilecek?

KYK burs ve kredi sonuçları 16 Aralık Cuma akşamı açıklandı. Burs başvuru sonuçları e-devlet üzerinden erişime açılırken, öğrenciler şimdi taahhütname onayı ve gerekli diğer işlemlerini yaptıktan sonra GSB KYK burs ve kredilerini alabilecekler. Peki, KYK burs ödemeleri ne zaman başlayacak? İlk KYK burs parası ne zaman verilecek? İşte detaylar…

KYK burs ücretlerine yapılan zammın ardından bu yıl lisans öğrencileri 1250, yüksek lisans öğrencileri 2.500, doktora öğrencileri ise 3.750 TL burs alacaklar. 2022-2023 akademik yılında ilk defa KYK burs başvurusunda bulunanların sonuçları ise 16 Aralık’ta açıklandı. Şimdi gözler KYK burs ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi…

Haberin Devamı

KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ödemeleri için öncelikle öğrencilerin en son 20 Aralık tarihine kadar taahhütname onayı vermeleri gerekiyor. Bu tarihten sonra gerekli belgelerin teslimi ve öğrencilerin hesap açma işlemlerinin tamamlanmasıyla ilk KYK ödemelerinin Ocak ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

Bununla birlikte öğrencilerin taahhütname onayı için 20 Aralık tarihine kadar vakti bulunuyor ve bu süre içinde onay işleminin gerçekleşmiş olması gerekiyor.