Eğitim - Kariyer KYK burs sonuçları nereden öğrenilir? e-devlet KYK burs sorgulama ekranı

KYK burs sonuçları nereden öğrenilir? e-devlet KYK burs sorgulama ekranı

Paylaş
KYK burs sonuçları nereden öğrenilir? e-devlet KYK burs sorgulama ekranı

KYK burs sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 2022-2023 akademik yılının başlamasının ardından burs başvuruları 15 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı. Aralık ayının ilk haftasının geride kalmasının ardından gözler GSB tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Bu kapsamda en çok merak edilen konulara arasında ise ‘KYK burs sonuçları nereden öğrenilir?’ sorusu yer aldı. İşte e-devlet KYK burs sorgulama ekranı ve burs sonuçlarına ilişkin detaylar…

Lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencileri KYK burs başvurularını Kasım ayı içerisinde tamamladılar. Öğrenciler başvuru sırasında ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına yönelik bilgileri beyan ederken, başvuru süresinin sona ermesiyle değerlendirmeler başladı. Peki, KYK burs sonuçları nereden öğrenilir? İşte KYK burs sonuçlarının sorgulanacağı e-devlet ekranı…

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK burs sonuçları e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs sonuçlarının açıklandığına dair yapılan duyurunun ardından https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama adresinden ve aşağıda eklediğimiz linkten T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak KYK burs sonucunuza bakabilirsiniz.

E-DEVLET KYK BURS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2022 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça haberimizde yer alacaktır.

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

1.Burs başbakanlık tarafından verilir ve geri ödemesi yoktur lakin kredinin geri ödemesi vardır.

2.Bursunuzun devamı için çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. (Disiplin ve not şartı.)

Haberin Devamı

3.Kredi alırsanız geri ödemesi vardır ve beyaz eşyaya endexli faiz oranlarına göre anaparaya faiz eklenerek sizlerden tahsil edilir.

4.Kredi ödemesi ilk sigorta başlangıcında başlar veya öğrencilikten 2 yıl sonra. Bu süreyi uzattırabilir, taksitlendirme yapabilirsiniz.

5.Bursunuz başarısızlık nedeniyle düşerse artık burs değil kredi almış olursunuz. Yani bursunuz krediye dönüşür.