Eğitim - Kariyer MEB 20 bin öğretmen ataması sonuçlarına nereden bakılır? E-devlet sözleşmeli öğretmen sonuç sayfası

MEB 20 bin öğretmen ataması sonuçlarına nereden bakılır? E-devlet sözleşmeli öğretmen sonuç sayfası

Paylaş
MEB 20 bin öğretmen ataması sonuçlarına nereden bakılır? E-devlet sözleşmeli öğretmen sonuç sayfası

MEB 20 bin öğretmen ataması için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 20 bin öğretmen ataması için başvurular 18-26 Temmuz tarihlerinde alınmış, sözlü sınavlar ise 1-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar 27-31 Ağustos tarihlerinde de atama tercihlerini yaptı. Atama sonuçlarının açıklanacağı gün 1 Eylül tarihi itibariyle gelip çattı. MEB 20 bin öğretmen ataması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bugün yapıldı.

1 Eylül 2022 tarihi itibariyle tam 20 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışmak üzere atandı. Öğretmen ataması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe’de gerçekleşti. Temmuz ayından bu yana devam eden sürecin sonunda 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders başı yapacak öğretmenler 'MEB 20 bin öğretmen ataması sonuçlarına nereden bakılır?' 'E-devlet sözleşmeli öğretmen sonuç sayfası' araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Temmuz ayından bu yana devam eden MEB 20 bin öğretmen ataması için sürecin sonuna geldi. Öğretmen atamaları bugün (1 Eylül 2022) saat 12.00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLECEK?

Öğretmen atama sonuçları, e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adrese giriş yaparak öğretmen atama sonuçlarını sorgulayabilecek.

MEB ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Bununla birlikte ataması yapılan öğretmenlerin başvuru sırasında sisteme kaydettikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir. Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Haberin Devamı