Eğitim - Kariyer ÖSYM şifre alma ekranı 2022! ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Nasıl değiştirilir?

ÖSYM şifre alma ekranı 2022! ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Nasıl değiştirilir?

Paylaş
ÖSYM şifre alma ekranı 2022! ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Nasıl değiştirilir?

ÖSYM şifre alma ekranı, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla oldukça aktif şekilde kullanılıyor. ÖSYM’nin AİS ve sonuç sayfalarında herhangi bir işlem yapılmadan önce adayın şifresi ile sisteme giriş yapması gerekiyor. Peki, ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Nasıl değiştirilir? İşte 2022 ÖSYM şifre alma ekranı ve şifre alma işleminin ayrıntıları…

ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Nasıl değiştirilir?’ soruları özellikle ÖSYM sistemine giriş yapacak ancak şifresini unutan adayların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Bununla birlikte ÖSYM şifre alma ekranı üzerinden basit birkaç işlemle şifre alma işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor…

Haberin Devamı

ÖSYM ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM aday şifresi, herhangi birinin adayın adına veya haberi olmadan aday hakkında bir işlem yapılmasının önüne geçen bir güvenlik bariyeridir. Şifre oluşturulurken sadece adayın bilebileceği sorular sorulara yer verilir. (En sevdiği kitap, öğretmeninin ismi vb.)

Adayın ÖSYM şifresini unutması durumunda şifreyi yenilemesi veya sıfırlaması gerekmektedir.

Bunun için ilk olarak ÖSYM'nin aday işlemleri (AİS) sayfasına giriş yapın. Ekranda açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarasını ve ekranda yer alan güvenlik numarasını girin.

Bir sonraki adım ise güvenlik sorusu aşamasında ilk şifre oluşturulurken verilen cevabın girilmesi gerekiyor. Eğer bu ve bundan sonra gelen soruların cevaplarını doğru ve eksiksiz olarak girerseniz ÖSYM şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak ÖSYM AİS güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi yenileyebilmek için şifrenizi ilk aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunmanız gerekiyor.

ÖSYM ŞİFRE ALMA EKRANI 2022