Eğitim - Kariyer Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Aralık ayında sözleşmeli kadro çıkacak mı?

Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Aralık ayında sözleşmeli kadro çıkacak mı?

Paylaş
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Aralık ayında sözleşmeli kadro çıkacak mı?

Binlerce kişinin heyecanla beklediği sözleşmeli kadroya geçiş tarihi merak konusu oldu. Sözleşmeli kadro şartları belli olurken net tarih için vatandaşın araştırması devam ediyor. Peki, Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Aralık ayında sözleşmeli kadro çıkacak mı? Sözleşmeli personele kadroya geçişte net tarih verildi mi?

Sözleşmeli kadro konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sözleşmeli kadro ile detaylar belli olmasına rağmen net bir tarih henüz açıklanmadı. Peki, Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Aralık ayında sözleşmeli kadro çıkacak mı? Sözleşmeli personele kadroya geçişte net tarih verildi mi?

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sözleşmeliye kadro konusu hakkında en son AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu konuştu. Akbaşoğlu "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DETAYLARI, ŞARTLARI...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada detaylar yer aldı:

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

Haberin Devamı

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.