Eğitim - Kariyer TOEFL nedir, ne işe yarar? TOEFL sınavına nasıl hazırlanır?

TOEFL nedir, ne işe yarar? TOEFL sınavına nasıl hazırlanır?

Paylaş
TOEFL nedir, ne işe yarar? TOEFL sınavına nasıl hazırlanır?

TOEFL, İngilizce yeterlilik sınavı olarak da bilinir. Sık sık yapılan bu sınavda başarılı olanlar İngilizcede yeterli olduklarını ispatlamış olurlar. TOEFL yurtdışında okumak, yaşamak, çalışmak ya da ülkemizde yurtdışı kökenli şirketlerde çalışmak için gerekir. TOEFL nedir ve ne işe yarar, sınava nasıl hazırlanılır detayları ile derledik.

TOEFL sınavı İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. Sınavda başarılı olan kişiler İngilizce dilini ana dili gibi bilen kişiler olurlar.

Haberin Devamı

TOEFL Nedir?

TOEFL genelde yurtdışında okumak ya da yaşamak isteyen kişilerin İngilizce diline hakim olduklarını göstermek için girdikleri sınavdır. TOEFL sınavını yalnızca yurt dışı ile sınırlandırmak da doğru olmaz çünkü ülkemizde de bazı kurumlar bu sınavın sonucunu isterler.

TOEFL sınav sonuç belgesi birçok şirket tarafından İngilizce yeterlilik belgesi olarak da kabul edilir. Birçok işyerinden ülkemizde de TOEFL belgesi istenebilir. TOEFL sınavı dört bölümden oluşur ve her bir bölüm de 30 puan üzerinden değerlendirilir. Buna göre öğrenciler en yüksek 120 puan alabilir.

İnternet tabanlı bir şekilde yapılan bu sınav hem insanlar hem de otomatik okuyucular tarafından okunmaktadır. TOEFL sınavı iki haftada bir yapılır ve dünya genelinde de 165 ülkede düzenlenir. Kişiler bu sınava istedikleri zaman girme hakkına sahiptir.

Haberin Devamı

TOEFL Ne İşe Yarar?

TOEFL sınavının temel amacı sözlü ve yazılı İngilizce yeterliliği tespit etmektir. Bu sınav üniversite düzeyindedir ve kişilerin İngilizce bilgisini ölçmek amaçlanır. TOEFL sınavı ile İngilizce konuşma, okuma, dinleme ve yazma açısından analiz edilir. Kişilerin ne kadar sözlü ve yazılı İngilizce bilgileri olduğu bu sınav ile tespit edilebilir.

Akademik çalışmaları yürütmek ve İngilizce şirketlerde çalışmak için TOEFL sınavına girmek ve başarılı olmak gerekir. Yurtdışında bir şirkette çalışmak ya da yurtdışında okumaya devam etmek için de TOEFL sınavına girmek gerekir. TOEFL sınavı 4 bölümden oluşur ve her bölümden 30 puan alınabilir. TOEFL sınavında en yüksek puan 120 puandır.

TOEFL Sınavına Nasıl Hazırlanır?

Kişilerin TOEFL sınavına hazırlanmak için sürekli yazılı ve sözlü olarak pratik yapmaları gerekir. Sınavla ilgili çıkmış soruların bulunduğu test ve çalışma kitapları da vardır. Ayrıca TOEFL sınavına hazırlanmak için İngilizce kursuna gitmek ve bu sınav için hazırlık sürecine girmek mümkündür.

İngilizcenin ileri düzeyde bilinmesi gerektiğini gösteren TOEFL sınavı detaylıdır ve dil ile ilgili birçok ayrıntı sınavda sorulur. Bu nedenle TOEFL sınavında başarılı olmak isteyen kişilerin İngilizce dilini konuşma, okuma, anlama ve yazma aşamasında iyi düzeyde bilmeleri gerekir.

Haberin Devamı