Eğitim - Kariyer YKS barajı ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu...

YKS barajı ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu...

Paylaş
YKS barajı ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu...

Son dakika... YÖK, YKS'de barajın düşürülmesi konusundaki çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır."

Üniversiteye girişte tercih dönemi sürerken, baraj puanlarının düşürülmesi gündemde. Yükseköğretim Kurulu, konuya ilişkin çalışmasını tamamladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır."

ÇOK SAYIDA ADAY BARAJ ALTINDA KALDI

Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirdi. Çok sayıda aday barajın altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti. Erdoğan'ın, yeni YÖK Başkanı Erol Özvar'la bu konuda bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiği öğrenildi.

BAHÇELİ DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Haberin Devamı

Özellikle üniversite sınavına giren gençlerin ve ailelerinin çağrı ve taleplerinin duyulması gerektiğini belirten Bahçeli, "2021 yılında YKS'ye 2 milyon 416 bin kardeşimiz girmiştir. Sonuçlara baktığımızda derhal tedbir almamız gereken bir tabloyu çok net olarak görmek mümkündür. 2021 YKS sonuçlarına göre, sayısal puan türünden 390 bin 132, sözel puan türünden 563 bin 808, eşit ağırlıklı puan türünden de 587 bin 678 kardeşimiz barajı geçmiştir. Salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür. Barajın yüksek olmasının ise en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyeceği, yaklaşık 500 bin gencimizin de tercih bile yapamayacağı anlaşılmaktadır. Yine sayıları 500 bin civarında olan gencimizin 150 ile 180 arasında bir puan aldığı tespit edilmiştir. Söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesi yüzbinlerce gencimizin tercih yapmasına imkan tanıyacaktır. Şu anda Temel Yeterlilik Testinde uygulanan baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testinde uygulanan baraj puanı da 180'dir. Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir." ifadelerini kullanmıştı

TERCİHLER 20 AĞUSTOS'TA SONA ERİYOR

YÖK konuyla ilgili çalışmasını tamamladı. Kısa süre içinde de nihai kararın açıklanması bekleniyor. Tercih işlemleri 20 Ağustos'ta sona erecek.

Haberin Devamı