Eğitim - Kariyer YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercih ödemesi nasıl yapılır? 2022 YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercih ödemesi nasıl yapılır? 2022 YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Paylaş
YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercih ödemesi nasıl yapılır? 2022 YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS ek tercih tarihleri Yükseköğrenim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Buna göre 2022 YKS merkezi yerleştirmede herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler 7-13 Eylül tarihleri arasında ek yerleştirme tercihlerini yapabilecekler. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS ek tercih ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

YKS ek tercih tarihlerinin açıklanmasının ardından şimdi de ek tercih kılavuzu merakla beklenmeye başlandı. ÖSYM tarafından paylaşılan bilgilere göre ek tercihte bulunan adayların 30 TL ek tercih ödemesi yapması gerekiyor. İşte 2022 YKS ek tercihleri hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH TARİHLERİ AÇIKLANDI

Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) resmi Twitter adresinden yapılan açıklamaya göre 2022-2023 akademik yılı için YKS ek tercihleri 7-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Adaylar, belirlenen tarih aralığında T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak ek tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YKS EK TERCİH ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

YKS ek tercih ücreti 2022 yılı için 30 TL olarak belirlendi. Ek tercih işlemi yapan adayların bu ücreti de belirlenen bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM’nin sitesinde yer alan “ÖDEMELER” sekmesi üzerinden en eç 14 Eylül tarihine kadar ödemesi gerekiyor. Aksi takdirde ek tercihler değerlendirmeye alınmıyor.

  • Ek tercih ödemeleri ise aşağıda sıralanan bankalar aracılığıyla yapılıyor.
  • T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
  • Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı
  • Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı
  • Deniz Bank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Bununla birlikte ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı

2022 YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

2022 YKS ek tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzun yayınlanması halinde haberimizde yer alacaktır.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

  • Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.
  • YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.
  • Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.