Eğitim - Kariyer YKS tercih sonuçları bugün açıklanır mı? ÖSYM üniversite yerleştirme sonuç tarihini açıkladı mı?

YKS tercih sonuçları bugün açıklanır mı? ÖSYM üniversite yerleştirme sonuç tarihini açıkladı mı?

Paylaş
YKS tercih sonuçları bugün açıklanır mı? ÖSYM üniversite yerleştirme sonuç tarihini açıkladı mı?

YKS tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kayıtları 22 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Kurum tarafından belirtilen tarihe kısa süre kalması nedeniyle ‘YKS tercih sonuçları bugün açıklanır mı?’ ve ‘ÖSYM üniversite yerleştirme sonuç tarihini açıkladı mı?’ soruları da internette sık sık aranıyor…

YKS sonuçları 18 Temmuz itibariyle adayların erişimine açıldı. 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında da ÖSYM’nin sitesi üzerinden YKS tercihleri yapıldı. Tercih süresinin dolmasının üzerinden tam bir hafta geçti. 2022-2023 akademik takvimin başlamasına ise kısa süre kaldı. Peki, YKS tercih sonuçları bugün açıklanır mı? ÖSYM üniversite yerleştirme sonuç tarihini açıkladı mı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ÖSYM ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇ TARİHİNİ AÇIKLADI MI?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir duyuru paylaşmadı.

YKS TERCİH SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIR MI?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz yıllar ÖSYM’nin yaptığı sonuç açıklamalarına bakıldığında tercih sürecinin sona ermesi ve tercih sonuçlarının açıklanması arasında iki haftalık bir süre bulunuyor. Bu kapsamda YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçları diğer pek çok sınav sonucu gibi ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden açıklanacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında alındı. Öğrenciler heyecanla 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Diğer yandan ÖSYM tarafından paylaşılan takvimle üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre üniversitelerde elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılırken, bireysel yüz yüze üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kayıt tarihleri içerisinde başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından istenen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30.12.2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.