Eğitim - Kariyer YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS tercih sonuç tarihi ne zaman belli olacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS tercih sonuç tarihi ne zaman belli olacak?

Paylaş
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS tercih sonuç tarihi ne zaman belli olacak?

YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yapacağı açıklama dört gözle bekleniyor. Adaylar 27 Temmuz-5Ağustos tarihleri arasında tercihlerini tamamladı. Sonuçların açıklanmasının ardından 22 Ağustos tarihi itibariyle de üniversite kayıtları başlayacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS tercih sonuç tarihi ne zaman belli olacak? İşte detaylar…

2022 YKS sınavı 18-19 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde düzenlendi. 18 Temmuz’da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından puan ve başarı sıralamalarını öğrenen adaylar 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında tercih kılavuzuna göre tercih işlemlerini tamamladı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS tercih sonuç tarihi ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

YKS tercih sonuçlarının en zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den henüz bir açıklama yapılmadı.

YKS TERCİH SONUÇ TARİHİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

YKS tercih sonuçlarının en zaman açıklanacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak YÖK tarafından yapılan açıklama ile üniversite kayıtlarının 22 Ağustos tarihi itibariyle başlayacağı duyuruldu. Kayıtların başlaması için ise YKS tercih sonuçlarının açıklanması gerekiyor. Bu nedenle sonuçların 20 Ağustos tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversitelerde elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılırken, bireysel yüz yüze üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kayıt tarihleri içerisinde başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından istenen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Haberin Devamı

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30.12.2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.