Ekonomi 1+0 dairelerde avantajlı fiyatlar

1+0 dairelerde avantajlı fiyatlar

Paylaş
1+0 dairelerde avantajlı fiyatlar

İnşaat firmaları müşterilerinin tüm taleplerine karşılık vermek için birbiriyle yarış halinde. Geniş ailelerden tek başına yaşayan insanlara her kesime hitap eden daireler üreten firmaların son 5 yıldır vazgeçemediği daire tiplerinin başında 1+0′lar geliyor.

Peki, hükümetin 2013 yılında 28 metrekareden aşağı üretimlere yasaklama getirdiği bu tip daireler neden tercih ediliyor ve güncel rakamlar nedir, işte cevabı:

*Stüdyo tipi daireler özellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Öğrenciler, yalnız yaşamakisteyenler bekârlar, çocuk sahibi olmayan yeni evli çiftler bu daireleri tercih edenler arasında sayılabilir.

*Masraflardan tasarruf yapmak isteyenler, trafik yükünden kurtulmak için şehir merkezindeki projelere yönelenler, bütçelerine göre hareket edenler bu tip daireleri tercih ediyor.

*Küçülen aile tipiyle birlikte ( eşler ve bir çocuk) konutların da metrekaresinin küçülmesi bu tip evlere yapılan kira veya mülk edinme bedellerinde de, söz konusu evde oturacak olanlara büyük avantaj sağlıyor.

*İki yıl öncesine kadar semti ve konumuna göre fiyatları minimum 45 bin ile maksimum 400 bin lira arasında değişen bu dairelerin metrekareleri ise net 23 ile 65 metrekare arasında değişebiliyor.

*Satışı ve kiralanması kolay olan bu konutları üretenler de talepten oldukça memnun.

*Özellikle İstanbul’da, altlarında modern alışveriş merkezleri bulunan stüdyo dairelerin yer aldığı rezidansların sayısı günden güne artıyor. 5 yıldızlı otel konforunda donatılan bu konutlarda yaşamanın avantajlı yönü kadar aidat yönüyle külfetler de karşımıza çıkabiliyor. Bu yönüyle bakarsak rezidanslardaki 1+0 tipi dairelerden oturanların 140 ile 300 lira arasında aidat ödemek zorunda kaldığını söyleyebiliriz. Tabi ki, bu yapılarda temizlik, ütü, çamaşır, bulaşık, alışveriş, bakım, onarım, ısınma gibi hizmetler rezidans yönetimi tarafından organize ediliyor.

Stüdyo Dairelerin Avantajları:

-Stüdyo daireler, metrekaresi büyük dairelere oranla daha kolay kiralanabiliyor. Hatta 1+1’lere yakın bir fiyattan kiraya verilmesi ise, en büyük avantajlarından. 1+1’ler ortalama 700 liradan kiracı bulurken, stüdyolar aynı sitede 600 liraya kiralanabiliyor.

-Birçok sitede aidatlar metrekare bazında hesaplanıyor. Buna göre stüdyoların alanları küçük olduğu için aidatları da düşük oluyor.

-Isıtma, soğutma, aydınlatma, su, elektrik gibi masrafları daha ucuz. Hatta paradan tasarruf etmenin yanı sıra, temizlik saatlerini aza indirerek zamandan da tasarruf sağlanıyor.

-Hemen kiraya verilme şansları 1+1’lere göre daha yüksek oluyor.

Haberin Devamı

Gündemdeki 13 projedeki stüdyolarda başlangıç satış fiyatları (Ocak 2014 – TL)

1 – Gülpark Yaşam – Beylikdüzü : 105 bin (YENİ)

2 – Dumankaya Athletic-o Towers – Bahçeşehir: 124 bin (YENİ)

3 – Maximoon – Esenyurt : 110 bin

4 – Maslak 1453 – Maslak: 368 bin

5 – Double Park – Bağcılar:145 bin

6 – Metsan Nexus- Kartal : 250 bin

7 – Dumankaya Ritim – Maltepe: 201 bin

8 – Batışehir – Bağcılar : 194 bin

9 – Kale Kent – Gül Yapı-Liv-Kale – Beylikdüzü: 129 bin (YENİ)

10-İnanlar Terrace Mix – Esenyurt : 119 bin

11-Sur Yapı Corridor – Güneşli: 230 bin

12-West Side İstanbul – Beylikdüzü : 150 bin (YENİ)

13-Stüdyo24 -Ispartakule: 109 bin

Mehmet Canıtatlı - emlakguncel.com.tr /6 Ocak 2014

Uyarı: Haberlerimizi kaynak belirtmeden, kendi emeği gibi gösterenler hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

Haberin Devamı

Emlak Güncel.