Ekonomi100 iş insanı birleşti yatırıma başladı

100 iş insanı birleşti yatırıma başladı

Paylaş
100 iş insanı birleşti yatırıma başladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nden 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu İstanbul Holding, yatırım faaliyetlerine başladı.

İstanbul Holding, kısa vadede 100 milyon dolar şirket değerine, 2028 yılına kadar da 1 milyar dolarlık değere ulaşmayı hedefliyor. İstanbul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, kurdukları yatırım fonlarıyla şirketlerin büyümesine ve kârlılığına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

FON KURACAK

Lojistik, savunma sanayi, tarım, enerji, teknoloji, gayrimenkul, sermaye ve yatırım şirketleri ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini anlatan Kalsın, “Kurduğumuz Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırımcılarımızın çıkarlarını ve kazançlarını teminat altına alıyoruz. 2024 yılında en önemli gündem maddelerimizden biri doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasını sağlayacak olan ‘İstanbul Yatırım Forumu’nu hayata geçirmek olacaktır” dedi.

2 MİLYON METREKARE ALANDA BADEM ÜRETİYOR

Tarım sektöründe 200 milyon TL sermaye ile İH Tarım Yatırım A.Ş.’yi kurduklarını ifade eden Kalsın, şunları söyledi: “Yine tarımda ikinci bir girişimde bulunarak, 2 milyon metrekare bir alan üzerinde güçlü altyapısı ile faaliyet gösteren ve özellikle badem üreten bir tarım işletmesi olan BIG Tarım firmasını satın alarak yeni bir yatırım yaptık. Ayrıca BIG Tarım firmamızın faaliyetleri kapsamında enerji verimliliği sağlayacak Güneş Enerjisi Santralı (GES) yatırımlarıyla ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor.”

Haberin Devamı