Ekonomi 11 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 2022 evde bakım maaşı ne kadar olacak?

11 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 2022 evde bakım maaşı ne kadar olacak?

Paylaş
11 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 2022 evde bakım maaşı ne kadar olacak?

11 Aralık evde bakım maaşı yatan iller listesi, yaşlı ve engelli aylığı alan vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Her ay hak sahiplerinin hesaplarına Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan ödeme hakkında pek çok kişi ‘2022 evde bakım maaşı ne kadar olacak?’ araştırması da yapmaya başladı…

Evde bakım maaşı yatan iller listesi evde bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım parası e-devlet üzerinden ve mesaj yoluyla sorgulanabiliyor. Diğer yandan, asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla 2022 evde bakım maaşının ne kadar olacağı da sık sık araştırılıyor.

Haberin Devamı

11 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 30’u arasında ödeniyor. 11 Aralık tarihinde ise henüz ödemeler yapılmaya başlanmadı. Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli olduğu andan itibaren haberimizde bulabilirsiniz.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2021 yılı Temmuz -Aralık dönemi için evde bakım yardımı aylık 1.797,97 TL olarak ödeniyordu. 2022 yılında evde bakım maaşı asgari ücreti belirlenmesiyle birlikte artacak.

Asgari ücret için görüşmeler, 1 Aralık Çarşamba günü başladı. İkinci görüşme 7 Aralık Salı günü gerçekleşirken, üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü yapılacak. Asgari ücrette nihai kararın ise yıl sonuna kalmadan açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Asgari ücrete 2022 yılı için yıl sonu enflasyonunun yaklaşık 8-10 puan üzerinde bir zam yapılacağı görüşü konuşulurken, toplamda yapılacak zammın ortalama yüzde 30’u bulması gerekiyor. Asgari ücretin zamlanmasıyla evde bakım maaşının da aynı orada artacağı tahmin ediliyor.

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım parası sorgulamak için öncelikle

TC. Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.