Ekonomi 120 ay vade, 7500 lira taksit! İstanbul'da evi olmayana yeni fırsat

120 ay vade, 7500 lira taksit! İstanbul'da evi olmayana yeni fırsat

Paylaş
120 ay vade, 7500 lira taksit! İstanbul'da evi olmayana yeni fırsat

İstanbul’da bir sosyal konut projesi daha başlıyor. THY ile Emlak Konut, Arnavutköy’de 13 bin bağımsız bölümün yer aldığı projeyi kura ile satışa sunuyor. Başvurular 2 Haziran’a kadar sürecek. Taksitler 7 bin 500 liradan başlayacak.

KURAYLA BELİRLENECEK

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ ve ‘Yeni Evim’ kampanyalarının ardından şimdi de İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi yapmak amacıyla yeni bir kampanya başlıyor. Bu kapsamda Emlak Konut ve Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı yakınında, Arnavutköy’de 2.5 milyon metrekare alan üzerinde ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy’ projesini hayata geçiriyor. Toplamda 13 bin bağımsız bölümün yer aldığı sosyal konut projesi kura ile satışa sunuluyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal konut projesi kapsamında kampanyaya sadece ilk evini alacak vatandaşlar müracaat edebilecek. Başvuru için 1.000 TL ücret alınacak. Başvurular www.emlakkonut.com. tr adresi üzerinden 2 Haziran tarihine kadar yapılabilecek. İstanbul’da ikamet, hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evinin olmaması, son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı aranacak ve mücbir sebepler hariç, beş yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak.

Haberin Devamı


 

SIFIR ATIK ALTYAPILI

Projede; az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi daire tipleri olacak. Proje; bölgesel park ve yaşam alanları, meydanlar, etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi gündelik yaşamın gereksinimlerini bünyesinde barındıracak. Sıfır Atık altyapısıyla geri dönüşümü destekleyen uygulamalara sahip olan proje, ısı yalıtımı, gri su arıtımı, güneş enerjisi sistemleriyle enerji verimliliğini ön planda tutan yeşil proje olma özelliğini taşıyor ve çevresel uygulamalarıyla sürdürülebilir bir yaşam sunuyor.


 

GENÇLERE YÜZDE 20 KONTENJAN

Daha önce “İlk Evim, ilk işyerim” projesinde olduğu gibi bu kampanyada da gençlere özel bir kontenjan ayrıldı. Projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrılacak. 18-30 yaş arasında gençlerin ev sahibi olabilmeleri için gelir şartı da aranmayacak.

Haberin Devamı

İŞTE ÖDEME PLANI!

Proje kapsamında uzun vadede uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, kura çekimi ile hak sahibi oldukları projeden, yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek. Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemiyle Emlak Konut’a gerçekleştirilecek.