Ekonomi Evde bakım paraları hangi illerde yattı? Evde bakım maaşı sorgula! 15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım paraları hangi illerde yattı? Evde bakım maaşı sorgula! 15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller!

Paylaş
Evde bakım paraları hangi illerde yattı? Evde bakım maaşı sorgula! 15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller!

15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen şartları taşıyan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar ile bu kişilerin bakımlarını üstelenenlere ödenen evde bakım paraları her ayın ortasında hesaplara yatırılıyor. Peki, 15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım paraları hangi illerde yattı? İşte detaylar…

15 Haziran 2022 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller hak sahipleri tarafından araştırılıyor. 2022 yılı başında asgari ücrete gelen zam ile birlikte miktarı artan evde bakım parası aylık 2 bin 706 TL'ye yükselmişti. Haziran ayının 15'ine gelindiğinde hak sahibi binlerce vatandaş ‘Evde bakım paraları yattı mı?’ ‘Hangi illere yattı?’ araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

EVDE BAKIM PARALARI YATTI MI?

Evde bakım paraları her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor. Bu kapsamda haziran ayı evde bakım maaşlarının da 15 Haziran Çarşamba günü itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı.

15 HAZİRAN 2022 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Evde bakım maaşı yatan iller 15 Haziran Çarşamba listesi;

  1. Afyonkarahisar
  2. Aksaray
  3. Ankara
  4. Antalya
  5. Balıkesir
  6. Bilecik
  7. Bolu
  8. Bursa
  9. Çanakkale
  10. Denizli
  11. Diyarbakır
  12. Hatay
  13. İstanbul
  14. İzmir
  15. Kırıkkale
  16. Kırşehir
  17. Kocaeli
  18. Konya
  19. Malatya
  20. Manisa
  21. Ordu
  22. Osmaniye
  23. Sakarya
  24.  Samsun
  25. Şanlıurfa
  26. Tokat
  27. Uşak
  28. Zonguldak

EVDE BAKIM PARASI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım maaşı sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Haberin Devamı

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşını alabilmek için aranan şartların en önemlisi kişinin geliridir. 2021 yılı için 4 kişilik ailenin Evde Bakım Yardımı alabilmesi için gelirleri toplamda 6818 TL olmalıdır. Bir kişinin dikkate alınacak gelir kriteri ise 1706,67 TL’dir. Bu gelir kriteri asgari ücret ile belirlenmektedir.

Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakın yardımdan faydalanabilir.