Ekonomi 140 ülkede turizm seferberliği

140 ülkede turizm seferberliği

Paylaş
140 ülkede turizm seferberliği

Geçen yılı 30 milyon turist, 24.5 milyar dolar turizm geliriyle kapatan Türkiye, bu yıl 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefine ulaşabilmek için tarihindeki turizmle ilgili en büyük tanıtım kampanyasını başlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “140 ülkede çok yoğun bir şekilde tanıtım yapıyoruz. Sonuçlarını alacağız” dedi.

137 OPERATÖRLE İŞBİRLİĞİ

Haberin Devamı

Pandemiye rağmen 2021 yılında turizmdeki en büyük rakibi olan ve genelde yüzde 40 geriden takip ettiği İspanya’yı dahi geçen Türkiye, turizmde bu yıl da iddialı. Pandeminin etkileri azalsa bile Rusya-Ukrayna savaşının etkilerini hafifletebilmek ve turizmde asıl potansiyelin yeniden yakalanabilmesi için tanıtım atağı başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “140 ülkede çok yoğun bir şekilde tanıtım yapıyoruz. Yine 26 ülkede şu an için 137 büyük ve orta ölçekli tur operatörleriyle birlikte tanıtım kampanyalarını başlattık” dedi.

HEDEF 35 MİLYAR DOLAR GELİR

Dün Antalya’da DER Touristik Grup Toplantısı’nda konuşan Bakan Ersoy, “Yapılan çalışmalarla geçen yıl 30 milyon turist, 24.5 milyar dolar gelir hedefine ulaştık. Rakip turizm ülkeleri küçülürken biz daha az küçüldük, büyürken hepsinden daha hızlı ve iyi şekilde büyüdük” dedi. Bu yıl ise 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi belirlediklerini belirten Ersoy, başgösteren Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bakanlık olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

2019 RAKAMLARI YAKALANACAK

Başlattıkları tanıtım kampanyasının Türkiye turizm tarihinde yapılmış en büyük kampanya olduğunu belirten Ersoy, “Sonuçlarını da almaya başlıyoruz. Bu yıl Almanya, Hollanda, Belçika, Nordik, Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 2019 rakamlarını (pandemi öncesi) yakalamayı hedefliyoruz. Yine İngiltere, İsrail, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde 2019’un üstünde rakamlarla kapatmayı hedefliyoruz” dedi. Ersoy, 2019’un turizm adına rekor bir yıl olduğunu, toplamda 52 milyon turist, 34.5 milyar dolar gelire ulaşıldığını söyledi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ DESTİNASYON

İstanbul ve Anadolu’da herhangi bir sıkıntı öngörmediklerini kaydeden Ersoy, Antalya’da da ilk 3 ayın iyi geçtiğini nisanda ise savaş ve Ramazan etkisiyle esneme olabileceğini ama mayıs itibarıyla rakamların hızla yükseleceğini belirtti.

Dünyada Türkiye’nin önemli bir destinasyon haline geldiğini vurgulayan Ersoy, “Artık Türkiye yapmış olduğu çalışmalarla standartlarını yükselterek yatırımlarını artırarak birinci destinasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Sektörün her türlü ürününde bu fark ediliyor, sektörün büyük oyuncuları tarafından gerekli adımlar atılıyor” dedi.

Haberin Devamı

OTELLERTEK BELGELİ VE YEŞİL SERTİFİKALI OLACAK

Güvenli Turizm Sertifika sisteminde de bazı değişikliklere gittiklerini söyleyen Ersoy, şunları söyledi: “Yasada yapılan bazı değişiklikler kapsamında belediye ve belediye+ bakanlık belgeli oteller vardı. Temmuz sonuna kadar hepsinin bakanlık belgeli olmasını sağlıyoruz ve tek sesliliğe, tek standardizasyona geçiyoruz. Güvenli Turizm Sertifikasyonu da kanunla süresiz hale geldi, bir değişikliğe gidiyoruz ve yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikası’na dönüştürmüş olacağız.”