Ekonomi 150 bin liralık evlilik kredisini kimler alabilecek?

150 bin liralık evlilik kredisini kimler alabilecek?

Paylaş
150 bin liralık evlilik kredisini kimler alabilecek?

Gençlere destek olmak amacıyla geçtiğimiz kasım ayında Aile ve Gençlik Fonu (Fon) kurulmuştu. Fon kapsamında gençlere 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Kredi faizsiz verilecek. Fona başvuruların ne zaman olacağı ve kimlerin fondan yararlanabileceğiyle ilgili detaylar dün netleşti. Konuyla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınmaya başlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

TÜM ÜLKEYE YAYILACAK

Başvuru için bakanlığın internet sitesini işaret eden Bakan Göktaş, “Başvuruları ‘aile.gov. tr’ üzerinden e-Devlet aracılığıyla alacağız. Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. İlerleyen süreçte programı tüm gençleri kapsayacak şekilde Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz” dedi.

TAAHHÜT ŞARTI VAR

Başvuru şartlarının sorulması üzerine Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu. Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu. Kredi için gelir şartının da olacağı belirtiliyor. Belli suçlara bulaşmamış olmak gibi ayrıca şartlar olacak. Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecek.

Haberin Devamı