Ekonomi 150 milyar dolarlık pazarda 4 markayla gövde gösterisi

150 milyar dolarlık pazarda 4 markayla gövde gösterisi

Paylaş
150 milyar dolarlık pazarda 4 markayla gövde gösterisi

Dünyanın önde gelen mutfak teknoloji fuarı Eurocucina, İtalya’nın Milano kentinde kapılarını açtı. Ankastre ürünlerin ön plana çıktığı, 150 milyar dolarlık pişirici pazarını buluşturan fuarda, Türk firmaları da yerini aldı. 1 Nisan itibarıyla yeni global yapılanmasını tamamlayan Beko, Arçelik ve Whirlpool EMEA’nın Avrupa operasyonlarını birleştiren Beko Europe şirketinin kuruluşu sonrası ilk kez dünya sahnesine çıktı.

ANKASTRE TEKNOLOJİLERİ

Haberin Devamı

Beko’nun yanı sıra Whirlpool, Indesit ve Hotpoint olmak üzere 4 marka fuarda 2 bin metrekarelik alanda yer aldı. 21 Nisan’da sona erecek fuara 300 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuara katılan firmaların yüzde 70’i İtalya’dan olurken kalanı dünyanın dört bir yanından firmalar oluşturuyor. Fuarda ankastre teknolojileri ön plana çıkıyor. Eurocucina 2024 fuarında konuşan Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı, tasarımından materyal kullanımına, enerji ve su verimliliğinden israfı önleyen teknolojilere odaklandıklarını söyledi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMASI

Garzanlı, “Eurocucina’ya ilk kez 2016’da katıldık. İki yılda bir düzenlenen bu fuar, belli kriterlere göre şirketleri kabul ediyor. Bu nedenle çok önemsediğimiz, çok şey öğrendiğimiz bir fuar ve biz de sürdürülebilirlik, ankastre mutfak teknolojileri, yeni tasarım ankastre ürün serileri ve sağlıklı pişirme köşesi konseptlerinde bir tasarım yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

AMERİKA TİPİ BULAŞIK MAKİNESİ AIRFRY ÖZELLİKLİ FIRIN

Fuarda, ankastre ürünlerde mimari tasarımların öne çıkması dikkat çekti. Beko’nun tanıttığı ürünler arasında geniş hacimli Amerika tipi bulaşık makineleri, düşük karbon ve daha az enerji harcayan teknolojiler öne çıktı. A sınıfından daha az enerji tüketen ürünler burada tanıtıldı. İnovatif ürün portföyüne dahil olan AirFry pişirme özellikli ankastre fırın da fuarda tanıtılan ürünler arasındaydı.