Ekonomi 2,20'yi aşan dolar nereye gidiyor?

2,20'yi aşan dolar nereye gidiyor?

Paylaş
2,20'yi aşan dolar nereye gidiyor?

Dolar bu sabah tarihinin en yüksek seviye rekoru olan 2,2124 TL'ye ulaştı. ING Bank Döviz Masası Müdürü Metin, Merkez Bankası'ndan açıklama gelmediği müddetçe dolar/TL'nin yönünün 2,20'nin altında olmayacağını düşündüğünü söyledi

Bankalararası piyasada dolar, açılışın hemen ardından etkisini artıran alışlarla yükselişe geçerek tarihinin en yüksek seviye rekorunu 2,2124 TL’ye taşıdı. Güne 2,1910 TL seviyesinden başlayan dolar, açılışın hemen ardından etkisini artıran alışlarla analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 2,20 seviyesini aşarak en yüksek 2,2124 TL’yi gördü.

Analistler, dolarda 2,20 TL seviyesinin kırılmasıyla stop-loss emirlerinin devreye girmiş olabileceğini belirterek, yeni zirve yapan doların yükseliş kanalının üst bandı olan 2,2260 TL seviyesinin direnç olduğunu kaydediyor.

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, gelişmekte olan ülkelerin para birimleriyle birlikte TL’nin de bugün hızla değer kaybettiğini belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi riskler ve Fed tarafından gelen açıklamalardan sonra dolar/TL’de kritik seviye olan 2,20’nin kırıldığına dikkati çekti.

GÖZLER PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANTISINDA

Piyasanın gelecek hafta gerçekleşecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına odaklandığını söyleyen Metin, Merkez Bankasından açıklama gelmediği müddetçe dolar/TL’nin yönünün 2,20’nin altında olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Metin, 2,20-2,25 seviyesinin gelecek günler için önemli seviyeler olduğunu ve gelecek haftaki PPK toplantısı sonrası dolar/TL’de 2,20’nin üzerinde mi altında mı kalınacağının görüleceğini aktardı.

Güne, 2,9816 TL seviyesinden başlayan avro ise direnç seviyesi olan 3,007’yi geçtikten sonra açılışta en yüksek 3,0129 TL’yi gördü. Analistler, Avro/TL için ilk direnç seviyesinin 3,0150 olduğunu vurgulayarak, bu seviyenin kırılması durumunda yukarı yönlü hareketlerin güçlenebildiğini öngörüyor.

AA

Haberin Devamı