Ekonomi 20 milyon euroluk priz fabrikası

20 milyon euroluk priz fabrikası

Paylaş
20 milyon euroluk priz fabrikası

Schneider Electric, grup şirketlerinden Günsan Elektrik ile Marmara Bölgesi’nde (Tuzla-Gebze hattı) sıfırdan anahtar ve priz fabrikası kuruyor.

20 milyon Euro’ya (yaklaşık 630 milyon lira) mal olacak tesis ile üretim kapasitesinin ikiye katlanması planlanıyor. Bu yatırımla Schneider Electric, üretim üssü olarak ağırlığını Hindistan ile Türkiye’ye kaydıracak. Yeni fabrika, sürdürülebilirlik esaslarına uygun yeşil teknolojilerle desteklenecek, karbon ayak izi ve su sarfiyatı da azaltılacak.

Haberin Devamı

AKILLI TESİSE ÖZEL SİPARİŞ

Türkiye’de Manisa ve Sancaktepe’de bulunan 2 üretim tesisi, 1500’ün üzerinde çalışanı ve 200’e yakın yerel iş ortağı ile faaliyet gösteren şirket, bina, veri merkezi, endüstri ve altyapı sektörlerine enerji verimliliği çözümleri sunuyor. Manisa Fabrikası, aynı zamanda hem ürün hem de ekipman aktivitesi bazında Avrupa’daki Engineering to Order (özel sipariş) klasmanında ilk akıllı fabrika unvanına sahip.

ENERJİ VERİMİ HIZLA ARTIYOR

80 ülkeye de ihracat yapan şirket, pandemi ile birlikte iş yükü artan sağlık sektöründe 1250 yatak kapasiteli Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nde gerçek zamanlı enerji izleme ve kestirimci bakım hizmetini devreye aldı. Bu sayede enerji verimliliği arttı. İstanbul Havalimanı Türk Hava Yolları binalarında da EcoStruxure yazılımları ve çözümleriyle yılda yüzde 10 ila 12 arasında enerji tasarrufu sağlayacak da bir işbirliği yürütülüyor.

Haberin Devamı

E-ŞARJ PAZARINDA 4’ÜNCÜ BÜYÜK ÜLKE

Şirketin Orta Asya Bölge Başkanlığı da Türkiye’den yönetiliyor ve ülkenin stratejik önemi her geçen gün artıyor. Türkiye, e-şarj cihazlarında da Schneider Electric’in dünyadaki 4’üncü büyük pazarı konumunda. Schneider Electric’in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde bir ilk olarak kurduğu İstanbul İnovasyon Merkezi de iş dünyası, akademisyenler ve üniversite öğrencileri için de bir laboratuvar görevi görüyor. Eylül 2023 itibariyle şirketin Bölge Başkanlığı görevini ise İsmail Yamangil üstlendi.