Ekonomi 2023 asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır?

2023 asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır?

Paylaş
2023 asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır?

Her yıl aralık ayının gelmesiyle milyonlarca asgari ücretli çalışanı zam heyecanı kaplar. İşçi, işveren ve bakanlığın taraf olduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayında 4 kez toplanarak yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirliyor. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret toplantı tarihleriyle ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki 2023 asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin asgari ücret ile ilgili sordukları soruya yanıt verdi. Bakan Bilgin, Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla bir araya gelerek asgari ücret toplantılarının belirleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTI TARİHLERİ

Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını merak içerisinde beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve TİSK başkanları ile 1 Aralık Perşembe günü görüşeceğini duyurdu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile bir görüşme yapacağını söyleyen Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda yapılacak toplantının organize edileceğini ve takvime taraflarla birlikte karar vereceklerini ifade etti.

Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın katılımıyla salı günü yapılması planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesine ilişkin toplantının 1 Aralık'a alındığı duyurdu.

Haberin Devamı

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er kişinin oluşturduğu 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayı itibarıyla bir araya geliyor. 4 defa buluşarak asgari ücreti belirleyen komisyon, kararını 4. ve son toplantının ardından aralık ayının sonunda açıklıyor.

Bakanlıktaki ilk toplantı sonrası komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısı yeniden bakanlık ev sahipliğinde yapıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla bir araya gelip, oy çokluğuyla karar veriyor.

Oyların eşit olması durumunda başkanın olduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2022’nin başında 4 bin 253 TL’ye yükseltilen asgari ücrete, enflasyon sebebiyle temmuz ayında bir ara zam daha yapılmıştı. Temmuz ayında alınan kararla asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükseltilmişti.