Ekonomi 2023 bedeli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerliğe başvuru ücreti ne zaman yatırılacak?

2023 bedeli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerliğe başvuru ücreti ne zaman yatırılacak?

Paylaş
2023 bedeli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerliğe başvuru ücreti ne zaman yatırılacak?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı memur maaş zammının ardından bedelli askerlik ücretleri de belli oldu. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 2023 bedelli askerli ücretine ne kadar zam geldi? Bedelli askerliğe başvuru ücreti ne zaman yatırılacak? Bedelli askerlik hakkında merak edilen detaylar...

Memur maaş zammına endekslenmiş şekilde yılda iki defa zamlanan bedelli askerlik ücretlerine de zam geldi. Açıklanan memur zammı ile birlikte bedelli askerlik ücretlerine de aynı yüzdelikte zam yapıldı. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 2023 bedelli askerli ücretine ne kadar zam geldi? Bedelli askerliğe başvuru ücreti ne zaman yatırılacak?

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi.

Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 93.258,44 lira olarak belirlendi.

Not: Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 1/1/2023-30/6/2023 dönemi maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı açıklanmıştır. Söz konusu artışa ilişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde başlanacak olup, Teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilmesi halinde, Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip 1/1/2023-30/6/2023 döneminde geçerli olmak üzere uygulanacak katsayılar, sözleşme ücreti artış oranları ve Ücret tavanları ile ortalama ücret toplamı üst sınırı söz konusu artış esas alınarak Bakanlığımızca yeniden belirlenerek duyurulacaktır.

Haberin Devamı