Ekonomi 2023 yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret yatma tarihi

2023 yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret yatma tarihi

Paylaş
2023 yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret yatma tarihi

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte birçok vatandaş yeni asgari ücretin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Asgari ücretle çalışan binlerce vatandaş yüzde 50 seviyesinde gerçekleşen zamma oldukça sevindi. 2023 yılında asgari ücret 8506 TL oldu. Peki, 2023 yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret yatma tarihi...

2023 yeni asgari ücretin yatacağı tarih birçok kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. Artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti. Peki, 2023 yeni asgari ücret ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret yatma tarihi...

Haberin Devamı

YENİ ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATACAK?

Yeni oranın belli olmasıyla zamlı asgari ücretin ilk maaşların ödendiği Ocak ayı içerisinde veya Şubat ayında hesaplara yatması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zammını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Net Asgari Ücret 2023 yılında inşallah 8506 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışan ve işverenler başta olmak üzere ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."