Ekonomi 22 milyon İstanbulkartlı için son 14 gün uyarısı

22 milyon İstanbulkartlı için son 14 gün uyarısı

Paylaş
22 milyon İstanbulkartlı için son 14 gün uyarısı

İstanbul’da geçen 29 Ekim’de başlayan “İstanbulkart Kişiselleştirme” kampanyası devam ediyor.

İstanbulkartlarını 1 Ocak’a kadar kişiselleştirmeyenler, aktarma, mesafe bazlı ücret iadesi ve resmî tatillerde ücretsiz ulaşım haklarından yararlanamayacak. Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’ta yapılabilecek. Özel statüdeki İstanbulkartlar (öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü) ise kampanyaların hepsinden faydalanmaya devam edecek. Yakın zaman da İstanbulkartla fatura ödenebileceği ve para transferlerinin yapılabileceğini söyleyen BELBİM A.Ş Genel Müdürü Nihat Narin, mart ayından bu zamana kadar 150 bin usulsüz kart kullanıcısının tespit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

SADECE ULAŞIM DEĞİL

İstanbul’a şu an 22 milyon kişinin aktif İstanbulkart kullancısı olduğunu söyleyen BELBİM A.Ş Genel Müdürü Nihat Narin, “Eskiden sadece bir karttı. Ama şimdi değil. İçinde para var. Kahve alabiliyor, müzeye gidebiliyor ve alışveriş yapabilirsiniz. Şu an parayı taşıyan bir cüzdan. Kaybettiniz, bulan harcar. Ama kişiselleştirme gerçekleştirildiğinde bizimle irtibat kurulduğunda biz anında bakiyeyi donduruyoruz. İstanbulluların haklarını ve kazançlarını korumak için biz kişiselleştirelim istedik. Yakın zaman İstanbulkart ile fatura ödenebilecek ve para havalesi yapılabilecek” dedi.

AYDA 9 MİLYON QR ÖDEME

Yeni dönemde ulaşım alt yapısını yüzde 100 dijital hale getirdiklerini anlatan Narin, ayda 9 milyon kişinin QR koduyla ulaşım ödemesi yaptığı bilisini paylaşarak, şunları iletti: “Şu an vatandaşlarımız uygulama üzerinden kart ödemesini, yüklemesini yapabilir. Geçişlerde de ödemesini QR kodla yaparak, fiziki karta gerek duymuyor. İmajını değiştirdik. 100 bin noktada harcama yapılıyor. Marmaray’da QR geçmiyordu. Marmaray’ı da dijitalleştirdik. Toplu taşımanın alt yapısını yüzde yüz değişti.”

Haberin Devamı

KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

İstanbulkart’ı kişiselleştirebilmek için, www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulmalı. İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından “kart ekle” alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabilir. Bu adımların yanı sıra 153 ile iletişime geçilerek kartlar, kişiselleştirilebiliyor. (Milliyet)