Ekonomi340 milyon dolarlık yatırım bütçesi

340 milyon dolarlık yatırım bütçesi

Paylaş
340 milyon dolarlık yatırım bütçesi

Kimya, enerji, gayrimenkul ve ileri malzemeler olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Akkök Holding, 2024 için güçlü yatırımlar hedefliyor.

Bu kapsamda 2024’te ciroda yüzde 50 büyüme hedefleyen şirket ayrıca 340 milyon dolarlık yatırım da yapacak. Grubun hedeflerini anlatan Akkök Holding CEO’su Gökşin Durusoy, “Holdingin 2024 ihracatını 800 milyon dolar bekliyoruz. Bu, 2023 ihracatımıza göre yüzde 10’un üzerinde büyüme demek” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK BORÇLULUK ORANI

Deprem ve seçim gündemiyle geçen 2023’ü 4 milyar dolar ciroyla kapattıklarını belirten Durusoy, “İhracat 740 milyon dolar oldu ve bu dönemde 240 milyon dolar yatırım yaptık. Grup olarak 2023 sonunda ulaşılan tarihi düşük borçluluk seviyeleri ile zorlu döneme hazırlıklı girdik. 2024 zorlu bir yıl olacak ama ilk çeyrek sonuçları bütçeler paralelinde ilerliyor. 2024 yatırımları da planladığı gibi ilerliyor” dedi.

İTHALATI ÖNLEYECEK

Aksa’da Mithra ve teknik elyaf iplik yatırımları devam ederken, Akkim’de Epoksi yatırımının bu sene devreye gireceğini belirten Durusoy, şunları söyledi: “Bu yatırımlar Türk ekonomisine 200 milyon dolar ithal ikamesi sağlayacak. Akcoat ve Epsilon Kompozit şirketlerimizin yatırımları da var. Akiş GYO ise tekrar bir yatırım sürecine girebilir. Enerjide önceliğimiz finansal sürdürülebilirliği sağlamlaştırmak. Ayrıca uluslararası pazarlara odaklanarak ihracatımızı artıracağız.”

Haberin Devamı

DERİN TEKNOLOJİ FONU

2023’te öncü yatırımcılığını Akkök Holding iştiraki olan Akkök Next’in yaptığı Türkiye’nin malzeme teknolojilerine odaklanan ilk derin teknoloji fonu 212 NexT’in kurulduğunu hatırlatan Durusoy, fonun, Türkiye ve dünyada büyüyen derin teknoloji pazarında yenilikçi girişimlere yatırım yapacağını belirtti. Durusoy, şöyle konuştu: “Teknoloji çözümlerine 3 yıllık süreçte 17 milyon dolar olarak belirlenen ilk etap yatırımlarla bir yandan finansal kazanç hedeflenirken diğer yandan yaratılacak sinerjilerle yeni yatırım alanları bulunabilecek.”