Ekonomi 3600 ek gösterge gelir uzmanlarına verilecek mi? Kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge gelir uzmanlarına verilecek mi? Kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Paylaş
3600 ek gösterge gelir uzmanlarına verilecek mi? Kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge ile ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada aylardır devam eden çalışmalara son noktayı koydu. Peki, 3600 ek gösterge gelir uzmanlarına verilecek mi? Kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte tüm soruların yanıtları...

3600 ek göstergede sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamada 3600 ek göstergeye ilişkin detayları Kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşacağını belirtmişti. Yaklaşık 5 milyon memur ve emeklinin merakla beklediği konuşma sonunda gerçekleşti ve 3600 ek gösterge gelir uzmanlarına verilecek mi? Kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? soruları da yanıt buldu...

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE GELİR UZMANLARINA VERİLECEK Mİ? KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek gösterge açıklamasında;

Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük. Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yararlanılacak.

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır. En büyük hassasiyetimiz, istihdamı koruyup, gelir kaybını telafi ederek, fırsatçıların önünü keserek insanımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmaktır. Memurlarımızın maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Buna göre gelir uzmanları da 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanabilecek.

 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Düzenleme Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge; unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemidir. Buna göre emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılmaktadır. Ek gösterge arttıkça maaş da çoğalmaktadır. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı almaktadır. Bu nedenle de memurlar, emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli göreve atanmak istemektedir.