Ekonomi 50 yaş üstü çalışan kıymete bindi

50 yaş üstü çalışan kıymete bindi

Paylaş
50 yaş üstü çalışan kıymete bindi

Son dönemde iş dünyasında 50 yaş üstü çalışanların değeri yeniden keşfediliyor. Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page’in Türkiye Direktörü Fatih Cömert, 50 yaş üstü deneyimli çalışanların zengin bilgi birikimi, uyum yeteneği ve özverileriyle işyerlerine istikrarlı bir katkı sağladığını söyledi.

Michael Page, konuyla ilgili bir anket çalışması yaptı. Anketin sonuçları şöyle:

Haberin Devamı

DAHA AZ MAAŞ TALEBİ

50 yaş üstü çalışanların yüzde 62’si, aktif bir şekilde kariyerlerinde gelişim sağlama fırsatı arayışında olduğunu söylüyor. 

Bu yaş grubundaki pek çok çalışan, ortak çalışma masaları konsepti de dahil olmak üzere günümüzün çalışma tarzlarını kolay adapte oluyor. 

50 yaş üstü çalışanlar, diğer yaş gruplarına göre daha az sıklıkta maaş artışı talep etme eğiliminde oluyor. Ücret konusunda daha dengeli ve gerçekçi bir yaklaşım sergiliyorlar.

LÜKS İHTİYACI YOK

Yaşı daha büyük olan çalışanlar, deneyimleri sayesinde daha sağduyulu kişiler oluyor ve bu da onları yönetmeyi kolaylaştırıyor.

Yaşı daha büyük olan çalışanlar genellikle daha küçük şirketleri tercih ediyor.

50 yaş üstü çalışanlar, lüks ofislere veya kapsamlı ekip oluşturma faaliyetlerine duyulan ihtiyaç gibi belirli konularda daha az talepkâr oluyorlar.

Haberin Devamı

BAĞ KURUYORLAR

50 yaş üstü çalışanların yüzde 53’ü kendileri ve aileleri için sağlık hizmetlerine öncelik veriyor.

Yüzde 37’si haftada iki gün ve yüzde 28’i ise haftada üç gün çalışma fikrine açık olmaları, esnek çalışma biçimine uyum sağlayabildiklerini gösteriyor.

Yaşı daha büyük olan çalışanların yüzde 68’inin bağ kurma arzuları yüksek.