Ekonomi 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMASI: 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMASI: 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Paylaş
5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMASI: 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

5000 TL emekli ikramiyesi sorgulaması e-devlet üzerinden sıklıkla yapılıyor. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çalışmayan emeklilere verilen ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi için yapılan çalışmalar sonuçlanmış ve geçtiğimiz haftalarda Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu. Peki, 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi sorgulaması sayfası ve diğer detaylar…

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 5000 TL emekli ikramiyesinden gelecek son dakika haberlerine çevrildi. Emekli ikramiyeleri çalışmayan vatandaşlara 11 Kasım itibariyle ödenmeye başlandı ve ödemeler kısa sürede tamamlandı. Ancak ÇKS’ye kayıtlı oldukları için ikramiyeden faydalanamayan pek çok vatandaş taleplerini dile getirmiş, konunun üzerinde çalışmalar geçtiğimiz ay başlatılmıştı. Çalışmalar tamamlandı, düzenleme Meclis’e sunuldu. Şimdi geriye 5 bin lira emekli ikramiyesinin hesaplara yatması kaldı…

Haberin Devamı

5 BİN LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilerin 5000 TL ikramiye alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'da görüşüleceğini kaydetti.

Torba yasa teklifine önergeyle yeni bir madde eklenerek çalışan veya başka bir yerden geliri olan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden yararlanmalarının önü açıldı. Çalışan emekliye 5000 TL teklifinin Meclis’ten geçmesinin ardından sonraki hafta hesaplara yatması bekleniyor.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2023 yılı Ekim ayında yürürlüğe giren emekli ikramiyesi düzenlemesi, milyonlarca emekliyi sevindirdi. Ancak düzenlemenin sadece çalışmayan emeklileri kapsaması, özellikle çiftçiler, küçük esnaf ve geçici sürelerle kısa aralıklarla çalışan emekliler arasında mağduriyet yarattı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak verilecek emekli ikramiyeleri hakkında açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ancak çalışan emeklilerin bundan faydalanamadığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dâhil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın cuma günü müjdesini verdiği gibi, çiftçi, esnaf emeklilerimiz de dâhil olmak üzere tüm emeklilerimize tek seferlik ikramiye ödenmesini yapmış olacağız” dedi.