Ekonomi 9 günlük tatil heyecanı

9 günlük tatil heyecanı

Paylaş
9 günlük tatil heyecanı

Ramazan Bayramı tatilinin resmi olarak 9 güne çıkmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlilik arttı. Mart başından beri tatil planlamaya başlayan vatandaşlar ise tercihini yine öncelikli olarak Ege ve Akdeniz bölgesinden yana kullanıyor. Bunun dışında vizesiz yurt dışı turları da revaçta.

Ramazan Bayramı tatili, bu yıl Arife Günü olan 9 Nisan’da başlayıp, 12 Nisan’da sona eriyor. Ancak turizm sektörü temsilcileri, 8 Nisan Pazartesi gününün de resmi tatil ilan edilip, bayram tatilinin haftasonlarıyla beraber 9 güne çıkarılmasını istiyordu. Bayrama sayılı günler kala turizmcilerin heyecanla beklediği haber geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik” dedi.

Haberin Devamı

AKDENİZ VE EGE ÖNDE

Öte yandan bayramın okulların da ikinci dönem ara tatiline denk gelmesi, turizm sektöründe hareketlilik yarattı. Tatil süresinin uzun olmasından dolayı ise tatilciler Akdeniz ve Ege bölgesine yöneldi. Erken rezervasyon dönemi boyunca tatilseverlerin en çok arama yaptığı bölgeler Kıbrıs, Antalya ve Bodrum olarak ön plana çıktı. Bunun dışında her ne kadar maliyetler artsa da yurtdışı turları için de talep geliyor. Sektör temsilcilerine göre vatandaşlar özellikle vizesiz ülkelere yoğun ilgi gösteriyor.

İNDİRİMLER SÜRÜYOR

Bayram için firmalar da yeni kampanyalarını açıklamaya başladı bile. Konuyla ilgili konuşan Neredekal. com CEO’su Gökhan Sivrikaya, “Mart ayıyla birlikte erken rezervasyon dönemi için son döneme girmiş bulunuyoruz. Yazın tatil yapmak için ayıracağımız bütçeden daha uyguna şu an satın alabiliriz. Özellikle bankaların sunduğu erteleme, vadesiz taksitlendirme, puan-ödül verme gibi fırsatlarını da değerlendirerek tatili uygun koşullarla planlayabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 50 DAHA UYGUN

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal ise yurt dışında özellikle Balkan turları ve Kıbrıs’ın yoğun rezervasyon aldığını belirterek, “Yurt içinde ise Antalya oldukça revaçta. Nisanda Antalya’da hava da uygun oluyor. Ayrıca hem fiyatların yaza göre yüzde 50 daha uygun olması hem de otellerin bayrama özel hazırladıkları programlar da tatilcilerin Antalya’yı seçmesinde etkili oldu. İnsanlar 4 gece 5 günlük rezervasyon yapmayı tercih ediyor” diye konuştu.

İŞTE BAŞLANGIÇ FİYATLARI

Antalya Belek’te 4 gece 5 gün konaklama iki kişi için 5 bin liradan başlıyor.

Kuşadası’nı tercih edenler 4 gece 5 gün için ortalama 6 bin 500 lira ödüyor.

Antalya Kemer’de 4 gece 5 gün konaklamanın fiyatı 5 bin liradan başlıyor.

GAP turlarına katılmak isteyenler 5 gece 6 günlük turlar için 12 bin liralık bütçe ayırmalı.

Bayram tatilini Bodrum’da 4 gece 5 gün geçirecekler en az 6 bin lirayı gözden çıkarmalı.

Doğada sessiz zaman geçirecekler için 4 gece 5 günlük turlar 5 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

DENİZ, TARİH VE DOĞA...

Güneydoğu turları: Hazır havalar çok ısınmamışken Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep gibi şehirlerde hem yemek gezileri yapmak hem de tarihi yerleri görmek mümkün. Tüketiciler, erken rezervasyon yaptıkları paket turları, 30 gün önce iptal etmek isterlerse, tur bedelini kesintisiz iade alabiliyor. Ancak 30 günden daha az bir süre kaldıysa, tur sözleşmesinde belirtilen miktarda bir kesinti yapılabiliyor. Bunu da unutmamak gerek.

Kaz Dağları: Türkiye’nin en çok ziyaret edilen noktaları arasında bulunuyor. Özellikle şehirden uzaklaşmak isteyenler için en güzel destinasyonlardan olan Kaz Dağları, doğanın içinde dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. Ayrıca Kaz Dağları, kamp yapmak için de oldukça uygun.

Antalya: Nisanda Antalya’da hava sıcaklıklarının 18 derecelere çıkması bekleniyor. Böylece hem denizin erken ısınma ihtimali hem de gezilip görülecek tarihi yerler şehri çekici kılıyor. Antalya’da ziyaret edilebilecek yerler arasında Hadrian Kapısı, Karaalioğlu Parkı, Düden Şelalesi ve Perge Antik Kenti bulunuyor.

Haberin Devamı

KÜLTÜR GEZİLERİ OLABİLİR

Eskişehir: Özel araç, otobüs, tren ya da uçakla Türkiye’nin neredeyse her yerinden kolay bir şekilde gidilebilen Eskişehir’de gezilebilecek pek çok yer bulunuyor. Tarihi Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve Eskişehir Şelale Parkı gibi etkinliklere ailece gidilebilir.

Kapadokya: Kapadokya’da görülmesi gereken pek çok etkileyici nokta bulunuyor. Bu noktaların başında Peri Bacaları geliyor. Bunlar dışında Saç Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Mazı Yeraltı Şehri bulunuyor.

Karadeniz Turu: Karadeniz turu için önceden yapılacak kapsamlı bir plan ile Amasya, Tokat, Trabzon, Rize ve Artvin’in en güzel yerlerini ve yayları görmek mümkün. Tur için bir karavan kiralamak da bir seçenek. Günlük karavan kiralama fiyatları 900 liradan başlıyor.

VİZESİZ ÜLKELER REVAÇTA

Balkan turu: Hem vize sorunu olmadan hem de uygun fiyatlarla Makedonya, Sırbistan ve Saraybosna’yı ziyaret etme imkanı bulunuyor. Bayrama özel 7 gece 8 gün turlar 800 Euro, 3 gece 4 günlük turlar ise 350 Euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Karadağ: Ülke hem deniz hem de kültür tatili için güzel bir seçenek oluşturuyor. Vizesiz olduğu için de tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Karadağ’da Kotor ve Budva gibi tarihi kentleri barındıran 3 gece 4 günlük turlar 450 Euro’dan başlıyor.

7 GECE 8 GÜN TERCİHİ

Tatilin uzun olması ve bahar aylarına denk gelmesi sebebiyle sektörün talebi karşılamak adına hazırlık yaptığını söyleyen TatilBudur CEO’su Onur Otruş da “TatilBudur olarak biz de vade farksız 9 taksit, sepette ek yüzde 5 indirim ve koşulsuz iptal gibi ödeme kolaylıkları sağlıyoruz” diye konuştu. Vatandaşların tatil planlarıyla ilgili verileri de paylaşan Otruş, “Şu an 7 gece 8 günlük uzun konaklamalı tatiller ilk tercih oluyor. Bunu 4 gece 5 gün ve 3 gece 4 günlük rezervasyonlar takip ediyor” diye belirtti.

ŞİMDİDEN KAT KAT ARTTI

Son 1 haftadır rezervasyon taleplerinin arttığını belirten Otruş, “Havaların ısınmaya başlaması talebi Güney Ege ve Akdeniz bölgesindeki otellere yöneltti. Alanya, Side, Kemer, Belek, Bodrum, Marmaris ve Kuşadası revaçta. Buralarda her şey dahil oteller ilgi görüyor. Geçen senenin bu dönemi, yaşanan üzücü deprem felaketi sebebiyle çok sakin geçmişti. Bu sene ise geçen seneki rezervasyon rakamlarının kat ve kat üzerinde bir artış yaşandı” dedi. Peki baharda öne çıkan tatil rotaları neler? İşte henüz tatilini planlamayanlar için birkaç örnek...