Ekonomi ABD'de yerel üretici olacak

ABD'de yerel üretici olacak

Paylaş
ABD'de yerel üretici olacak

Borusan Mannesmann ABD’nin en yüksek kapasitede üretim yapan şirketlerinden Berg Pipe’ın yüzde 100’ünü satın aldı.

Borusan Grubu’nun, 1958’de ilk sanayi girişimi olarak kurduğu Borusan Mannesmann, global pazarlarda iddiasını artırarak ABD’de çok önemli bir satın alma işlemi gerçekleştirdi. Şirket, toplam 162 milyon dolarlık bir yatırımla büyük çaplı hat borularında ABD’nin en yüksek kapasitede üretim yapan şirketlerinden Berg Pipe’ın yüzde 100’ünü satın aldı. Borusan Mannesmann, global pazarların yerel oyuncusu olma stratejisi kapsamında attığı bu büyük adımla enerji borularında Kuzey Amerika pazarının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

1 MİLYON TONA ULAŞACAK

ABD’nin Florida ve Alabama eyaletlerinde 2 tesisle 44 yıldır faaliyet gösteren Berg Pipe’ı hedef pazarlarda yerel üretim imkanlarına sahip olmak amacıyla satın aldıklarını belirten Borusan Grup Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Kafadar, “Borusan Mannesmann, 2014’ten bu yana ABD’nin Teksas eyaletindeki fabrikasıyla faaliyetini sürdürüyor. 2023’te Baytown’da üretime başlaması planlanan ikinci tesisimiz ve bu satın alım işlemiyle birlikte ABD’deki tesis sayımız 4’e çıkacak. Böylece ABD’deki toplam üretim kapasitesi 1 milyon tona, ABD cirosu ise yaklaşık 1 milyar dolara ulaşacak” dedi.

STRATEJİK KONUM HEDEFİ

Borusan Mannesmann’ın, Berg Pipe’ı satın almasıyla büyük çaplı borularda artık ‘yerel oyuncu’ statüsüne sahip olduğunu belirten Kafadar, “Son yıllarda enerji sektöründe büyük bir büyüme gösteren Berg Pipe, ABD’de, son dönemdeki bütün büyük boru hattı projelerinin tedarikçisi olarak öne çıkıyor. Toplam 550 bin ton üretim kapasitesine sahip şirketi satın alma hedefimiz, büyük çaplı borularda daha stratejik bir konuma gelmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA BİRİNCİ

2018’de Gemlik tesislerine yapılan ilave yatırımla, bugün otomotiv segmentinde Avrupa’nın bir numaralı üreticisi olduklarını belirten Kafadar, şöyle konuştu: “ABD enerji boruları pazarına yönelik, 2014’te 150 milyon dolarlık yatırımla kurduğumuz tesisle de 9 senede çok önemli başarılara imza attık. 50 milyon dolarlık ek yatırım yapacağız ve üretim kapasitesi 400 bin tona çıkacak. 2022’de Romanya’da 15 milyon Euro’luk bir yatırım yaptık ve bu yıl üretime başlamasını planlıyoruz. Bu yatırımı otomotiv endüstrisine daha yakın olmak için yaptık.”