Ekonomi Acil araç ihtiyacına 'kiralık' çözüm

Acil araç ihtiyacına 'kiralık' çözüm

Paylaş
Acil araç ihtiyacına 'kiralık' çözüm

2023 yılının son 2-3 ayında sıfır otomobiller için yapılan fiyat, takas ya da faiz indirimli kampanyalar sayesinde uzun zaman sonra tüketici lehine, satın alma açısından avantaj dönemi yaşandığını söylemek mümkün.

Ancak 2023 Aralık ayında 158 bin adetlik satış sonrasında markaların büyük bölümü 2023 model yılı stoklarını bitirdiler. Tüketicilerin otomobil ihtiyaçlarını karşılama tarafından baktığımızda bugün itibarıyla ekonomik sınıfta küçük otomatik vites bir aracın satın alma maliyetinin yaklaşık 1 milyon liraya ulaştığını görüyoruz.

Haberin Devamı

KISA DÖNEMDE İLAÇ GİBİ

En fazla 300 bin lira kredi kullanılırken bu kredinin maliyeti ile birlikte toplam ödeme daha yüksek bir tutara ulaşıyor. Diğer kullanım maliyetlerini de bu hesaplamaya eklemek gerekiyor. İşte böyle bir ortamda kiralık araçlar öne çıkmaya başladı. Europcar Türkiye CEO’su Fırat Fidan, “Bu süreçte gerek bireysel müşteriler gerek kurumsal müşteriler ihtiyaç duydukları anlarda, yani gerçekten araç kullanmak durumunda olduklarında kısa dönem kiralama ile ihtiyaçlarını karşılayabilirler” dedi.

KIŞ DÖNEMİNDE 500-900 LİRA ARASI

Özellikle kış dönemlerinde kiralamalarda günlük 500 ila 900 lira arasında değişen bütçeler ile satın alınabilecek aynı segmentteki araca güvence paketleri de dâhil ulaşılabildiğini belirten Fidan, “Müşteriler bu cazip fiyatlarla ister bir gün ister birkaç aylık süre ile ihtiyaçları olan araçlara ulaşırken, satın alma için kullanacakları birikimleri ile de aylık faiz elde edebilirler. Faizlerin yükseldiği ve özellikle yılın son çeyreğinde düşüşe geçmesi beklenen bu dönemde tüketicilere finansal piyasalara uygun davranmalarını ve ihtiyaçlarını kısa vadeli çözümlerle karşılamalarını önerilebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

BU DETAYLARA DİKKAT!

Kiralama yapılacak kuruma ve sözleşmelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Fırat Fidan, şu tavsiyelerde bulundu: “Araç kiralarken Türkiye’deki global markaları ya da marka bilinirliği yüksek ve müşteri deneyimleri açısından tatmin edici hizmet veren kurumların tercih edilmesini öneriyoruz. Ayrıca kiralama sözleşmesi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konuların; araçların trafik sigorta limitleri, kasko limitleri ve ihtiyari mali mesuliyet tavanları olduğunun da altını çizmekte fayda var.”