Ekonomi Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Başvuru şartları neler? e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası!

Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Başvuru şartları neler? e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası!

Paylaş
Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Başvuru şartları neler? e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası!

Aile Destek Programı başvuruları haziran ayında başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen program ile ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay para yardımı yapılacak. Ödemeler ise kişinin ihtiyaç durumuna göre 450 TL ile 600 TL arasında değişiklik gösterecek. Peki, Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Başvuru şartları neler? İşte e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası ve diğer ayrıntılar…

Aile Destek Programı başvurularına vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. e-devlet üzerinden yapılan başvurularda kişiye maddi durumunu gösteren sorular yöneltiliyor ve verilen cevaplar devlet kurumlarındaki bilgilerle eşleştirilerek kişinin ihtiyaç sahibi olup olmadığına karar veriliyor. İşte e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası ve başvurulara dair merak edilen diğer detaylar…

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR MU?

27 Haziran Pazartesi günü başlayan Aile Destek Programı başvuruları halâ devam ediyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı için başvuru şartı bulunmuyor. İhtiyaç sahibi olan her vatandaş başvuruda bulunabiliyor. Kişinin yaptığı başvurular ise değerlendirmeye göre kabul edilebiliyor veya reddedilebiliyor. Diğer yandan e-devlet üzerinden yapılan açıklamada

Adresi yurtdışında olanlar,

Adres gizliliği kararı olanlar,

18 yaşından küçük olanlar,

T.C. Vatandaşlığı olmayanlar

Son 15 gün içerisinde hanesinde herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunanların e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacağı da belirtiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurusu e-devlet üzerinden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı olmayan vatandaşlar Aile Destek Programı başvurusunu ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabilecekler.

E-DEVLET AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Başvurusu kabul edilen kişilere 12 ay boyunca hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak.