Ekonomi e-devlet Aile Destek Programı başvuru sorgulama ekranı! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatar? Başvurular devam ediyor mu?

e-devlet Aile Destek Programı başvuru sorgulama ekranı! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatar? Başvurular devam ediyor mu?

Paylaş
e-devlet Aile Destek Programı başvuru sorgulama ekranı! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatar? Başvurular devam ediyor mu?

Aile Destek Programı ödemeleri başvuruda bulunan pek çok ihtiyaç sahibi kişi tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen program ile başvurusu onaylanan kişilere aylık 450-600 TL olmak üzere bir yıl boyunca ödeme yapılacak. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatar? Başvurular devam ediyor mu? İşte e-devlet Aile Destek Programı başvuru sorgulama ekranı ve başvurular hakkında bilgiler…

Aile Destek Programı başvuru sorgulaması, tıpkı başvurular gibi e-devlet üzerinden yapılıyor. Programdan yararlanmak isteyen vatandaşlar T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra ekonomik durumu ile ilgili soruları yanıtladıktan sonra başvurular değerlendirmeye alınıyor. Eğer verdiği bilgiler doğrultusunda kişinin ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilirse Aile Destek Programı ödemeleri verdiği iban numarasına yatırılıyor. İşte merak edilen diğer tüm detaylar…

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. E-devlet’e erişimi bulunmayan vatandaşlar yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek bireysel başvuruda bulunabiliyor.

Aşağıdaki linke tıklayarak e-devlet üzerinden Aile Destek programı başvurusunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bununla birlikte şu an için programa yoğun bir talep olması nedeniyle linke tıkladığınızda hemen bir yanıt alamayabilirsiniz. Bu nedenle sayfadan ayrılmadan sık sık yeniden denemeniz faydalı olacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

AİLE DESTEK PROGRAMI’NDAN KİMLER FAYDALANABİLİR? ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı’ndan faydalanabilmek için gerekli olan en önemli şart ihtiyaç sahibi olmak. 18 yaşından büyük her Türk vatandaşı bu programa başvuru yapabiliyor ve yapılan değerlendirmenin ardından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildiğinde ödemesi başvuruda belirttiği banka hesabına yatırılacak.

Haberin Devamı

KİME NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Destek Programı’nda ödemeler kişinin ihtiyaç durumuna göre kademeli olarak yapılacak.

Hanede kişi başına düşen gelir aralığı 450 TL ve altı olan vatandaşlara 600 TL

Hanede kişi başına düşen gelir aralığı 450 TL üzeri 772 TL ve altı olan vatandaşlara 550 TL

Hanede kişi başına düşen gelir aralığı 772,60 TL üzeri ve 1.095 TL ve altı olan vatandaşlara 500 TL

Hanede kişi başına düşen gelir aralığı 1.095 TL üzeri ve 1.417 TL’den az olan vatandaşlara 450 TL destek ödemesi yapılacak.

12 ay boyunca ödenen destek tutarı senede toplam 5.400 TL ile 7 bin 200 TL arasında olacak.

KİMLER FAYDALANAMAZ?

Türk vatandaşı olmanlar,

Mavi Kart sahibi olanlar,

Yerleşim adresi yurtdışında olanlar,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

Aynı zamanda başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması,

Öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması,

Yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması

Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.

Haberin Devamı

E-DEVLET AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SORGULAMA EKRANI