Ekonomi Aile Destek Programı'na 4 milyon başvuru

Aile Destek Programı'na 4 milyon başvuru

Paylaş
Aile Destek Programı'na 4 milyon başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programa başvuruların e-Devlet ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapıldığını hatırlatan Yanık, bugüne kadar toplam 4 milyon başvuru yapıldığını söyledi. Yanık, yeni başvuruların da sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

427 MİLYONLUK ÖDEME

Destek almaya hak kazanan başvuru sayısını da paylaşa Bakan Yanık, “1.6 milyon haneye dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427.9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1.6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

12 AY BOYUNCA SÜRECEK

Destek programı kapsamında gerekli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi haneleri 12 ay boyunca süreli ve düzenli olarak destekleyeceklerini belirten Yanık, şunları söyledi: “Program kapsamında hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması durumunda dahil olunan gelir aralığına göre, haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 TL olmak üzere destek vereceğiz. Şartların sağlanması halinde verilen destek yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek.”

Haberin Devamı