Ekonomi AK Parti'den dikkat çeken adım! TMSF’den ticari hesaplara güvence!

AK Parti'den dikkat çeken adım! TMSF’den ticari hesaplara güvence!

Paylaş
AK Parti'den dikkat çeken adım! TMSF’den ticari hesaplara güvence!

AK Parti, yeni ekonomi politikaları kapsamında esnaf ve KOBİ'leri yakından ilgilendiren önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Ticari hesaplar için mevduat güvencesinin getirilmesinin yanı sıra, TMSF’deki şirketlerin satılarak özel sektör tarafından işletilmesi sağlanacak.

KOBİ ve esnafları ilgilendiren önemli kararlar alınacak. AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilecek yasa teklifi ile yeni adımlar atılacak.

Haberin Devamı

Teklif kapsamında yapılması planlananlar ise şu şekilde:

300 MİLYAR TL’YE GÜVENCE

Şu dönemlerde bankalardaki mevduatlar için yalnızca gerçek kişiler için güvence veriliyor. Bankanın batması durumunda vatandaşın mevduatının 200 bin Türk lirasına kadar olan kısmı, sigortalanıyor, yani devlet tarafından karşılanıyor.

Teklif ile birlikte güvencenin kapsamının genişletileceği öğrenildi. Bankalardaki ticari hesapların da 200 bin Türk lirasına kadar olan bölümü güvence altına alınmış olacak. Bundan özellikle esnaflar ve KOBİ'ler faydalanacak. Yapılacak düzenleme ile birlikte 300 milyar Türk lirası civarındaki ticari mevduat, güvence altına alınacak.

TMSF ŞİRKETLERİNİN HIZLA SATILMASI SAĞLANACAK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlerin devlet yerine özel sektör tarafından yönetilmesinin daha verimli olacağı görüşü hâkim oldu. Devletin genel işleyişi içerisinde şirketlerin potansiyelinin tam anlamıyla hayata geçirilememesinden hareketle bir düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

TMSF’ye bağlı şirketler hızla satılacak. Satıştan gelen para bankada bloke edilip nemalandırılacak. Sonrasında şirketin sahibi kazanırsa para iade edilecek, kaybederse Hazine'ye geçecek.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE GÜVENCE

TMSF’deki şirketlere atanan kayyumlara ilişkin yapılması düşünülen düzenlemenin detayları ortaya çıktı. TMSF şirketlerine atanan kayyumlara getirilecek güvence, Adalet Bakanlığı sistemine benzeyecek.

Herhangi bir dava durumunda kurum hatası bulunuyorsa kuruma, kayyumun hatası bulunuyorsa da kayyuma rücu edecek.